Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Reisadvies van de rijksoverheid

Photo by: Alaskan Dude https://www.flickr.com/photos/72213316@N00/
Wist je dat een van de diensten van de rijksoverheid bestaat uit reisadviezen voor alle landen in de wereld?

Handig als je een reis aan het plannen bent maar niet helemaal zeker weet waar je mee te maken kunt krijgen in bijvoorbeeld Burundi, Azerbeidjan of Quebec.

 

De rijksoverheid houdt van elk land een objectief reisadvies bij met daarbij ook een duidelijke kleurcode. Welke kleur het land op de landkaart heeft, geeft aan hoe veilig het er is.
 

Groen      Geen bijzondere veiligheidsrisico's;

Geel        Let op, veiligheidsrisico's;

Oranje     Alleen noodzakelijke reizen;

Rood       Niet reizen.

 

Het laatste dat je wilt is onverwacht in een onveilige situatie terecht komen toch? Omdat je niet wist dat dat ene grensgebied nét onder verscherpt toezicht stond van het leger toen jij er doorheen wilde reizen. Of dat je als je in precies dat onbekende stukje zee zwemt, je wel eens opgepakt kunt worden omdat een overheid denkt dat je aan het spioneren bent.

 

Op de website van rijksoverheid kun je precies zien wat er in een bepaald land voor (veiligheids)risico’s zijn. Is er een gevaarlijk virus uitgebroken? Moet je opletten als je foto’s maakt van de lokale bevolking of kun je als westerling maar beter helemaal wegblijven uit een bepaald gebied. Je kunt zelfs updates van het door jou gekozen reisadvies voor een bepaald land in je mailbox ontvangen. Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Wil je weten wat Nederland aan de veiligheid in de wereld doet?

 

 

Gepubliceerd: Do, 19/02/2015 - 12:17


Tweet Button: 

Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!