Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

WWOOF

designed by Freepik.com
Als je duurzaamheid hoog op je agenda hebt, in bent voor een andere manier van ‘reizen’ en graag nieuwe sociale contacten aangaat: dan is WWOOFing iets voor jou!

WWOOF staat voor World Wide Opportunities on Organic Farms (oorspronkelijk was het Working Weekends On Organic Farms). Het is een netwerk waar mensen die graag vrijwilligerswerk in de biologische/organische landbouw willen doen en mensen die hun eigen boerderij/kwekerij/landbouwbedrijf hebben en wat extra internationale handen kunnen gebruiken, elkaar kunnen vinden.

 

WWOOFen is een alternatieve manier om vrijwilligerswerk te doen, je eigen leven te verrijken en nieuwe mensen te ontmoeten terwijl je reist. Als WWOOFer woon je meestal gedurende je werkperiode in bij je host. Je draait gewoon mee in het bedrijf en neemt deel aan hun dagelijkse werkende leven. In de meeste landen is het gebruikelijk om 4-6 uur per dag te helpen in ruil voor je maaltijden en een slaapplek.

 

Je kunt van alles leren tijdens je vrijwilligerswerk op een boerderij of landbouwbedrijf: zaaien, compost maken, tuinieren, planten, houtzagen, wieden en oogsten. Maar ook distributie van zelfgemaakte producten, vee houden, hekwerken maken, bakstenen bakken, wijn maken, brood bakken of kaas maken kunnen zomaar tot je dagelijkse bezigheden behoren.

 

De lengte van jouw verblijf bij je WWOOF host is helemaal aan jou en je host. Jullie spreken samen af voor hoe lang je op het land komt wonen en werken. De meeste WWOOF verblijven duren een of twee weken, maar als jij maar een paar dagen ergens wilt werken kan dat natuurlijk. Of als je juist meerdere maanden op één plek wilt blijven zijn daar ook opties genoeg voor.

 

Als je je eigen WWOOFing ervaring wilt beginnen, is het handig om eens te kijken in welk land je graag wilt werken. Daarna kun je lid worden van een relevante WWOOF organisatie. Daarna kun je de database doorzoeken in jouw land naar keuze en kijken wat voor plannen je wilt maken. Meerdere plekken om een rondreis te maken? Langere tijd op een grote boerderij waar je andere WWOOFers kunt zien komen en gaan? Het onderhandelen kan beginnen!

 

 

Gepubliceerd: Ma, 20/07/2015 - 15:53


Tweet Button: 

Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!