Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

De leukste parken van Europa

Als je op reis bent is het natuurlijk altijd leuk om erop uit te gaan. Soms is het fijn om de menigte even te ontvluchten. In veel steden vind je prachtige stukjes natuur waar mensen samen komen; daar kun jij natuurlijk ook naartoe!

Englischer Garten - surfen in hartje München

Middenin de stad vind je dit park, waar je je meteen in een urban jungle waagt. Het park is acht keer groter dan het Vondelpark en dankzij een grote golf in de rivier de Eibach kun je in de Englischer Garten dag en nacht surfen. Je kan je eigen plank meenemen op stedentrip, maar als je die niet hebt is kijken net zo leuk!

 Tourism Media

Városliget - de grote favoriet in Boedapest

Dit stadspark werd in de eerste decennia van de 19e eeuw het eerste openbare park ter wereld. Tegenwoordig is het een favoriete bestemming van zowel locals als toeristen. Midden in het park is een meer, waar je 's zomers kunt roeien en in de winter kunt schaatsen. Nog een leuke tip: in de zomer vinden hier concerten plaats, van klassiek tot zigeunermuziek... het komt allemaal voorbij.

 Tourism Media

Berenpark - hier loopt het wapendier van Bern rond

In dit park kan mens én beer hun lol op. De beren kunnen klimmen, klauteren en vissen en ook voor mensen is het genieten. Neem eens een frisse duik in de rivier de Aare en maak een bijzondere ervaring mee: je kunt hier namelijk naast de beren zwemmen, waarbij je enkel door een glasplaat gescheiden bent!

 Tourism Media

Turia Park - 9 kilometer rust en groen, dwars door Valencia

Dit park begint bij de dierentuin Bioparc en kronkelt via het oude centrum naar de stad van kunst en wetenschap. Overal vind je fiets- en wandelpaden, maar er zijn ook sportvelden, speeltuinen, waterpartijen en prachtige tuinen te vinden. Wil je je mengen tussen de locals? De Valencianen organiseren het hele jaar door verschillende evenementen in het park.

 Tourism Media

Superkilen - een urban park

In het noorden van de wijk Nørrebro in Kopenhagen vind je deze trekpleister: een kilometer lang park. Superkilen bestaat uit drie gekleurde gebieden, met elk zijn eigen functie. Duik in het rode gedeelte het moderne stadsleven in, kijk je ogen uit op het klassieke plein in het zwarte gedeelte of ga picknicken in het groene gedeelte. Wil je een fijne hangout waar je ook mooie plaatjes kunt schieten? Dan is dit de place to be!

 Iwan Baan

Gepubliceerd: Do, 31/05/2018 - 14:05


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!