Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Koffie (of thee) leuten met katten

Het is de droom van elke cat lady of boy: koffie drinken, taart eten en tegelijkertijd alle katten knuffelen die je knuffelen kan. Moest je hier eerst nog voor naar Japan, nu vind je ook in Europa de leukste kattencafé's!

Mocht je nou geen genoeg krijgen één bepaalde kat, dan hebben we goed nieuws: bij veel kattencafé's zijn de katten beschikbaar voor adoptie! Vraag dit wel even na voor je wegloopt met een viervoeter onder je trui...

Café Neko - Wenen, Oostenrijk
Het eerste kattencafé van Europa vind je in de Oostenrijkse hoofdstad. De oprichter komt uit - hoe kan het ook anders - Japan en vond dat Europa het concept nodig had. Groot gelijk! Het is een groot succes en het resultaat mag er zeker zijn. En guess what, hier vind je niet alleen katten op de tafel of je schoot, maar ook (getekend) in je koffie!

 


Kassikohvik Nurri - Tallinn, Estland
Ook in Tallinn vind je de katten in het kattencafé niet alleen op de bank of bij je voeten; ze zitten in je koffie, op de kassa en ook de vorm van je pizza zou je wel eens kunnen verrassen... of juist niet. Sowieso is het hier niet snel saai; ook voor lezingen en filmavonden - natuurlijk over katten - kun je hier terecht. En als je verliefd wordt op een kat (of twee) is dat ook geen probleem, ze zijn allemaal beschikbaar voor adoptie!


Neko Cat Café - Turijn, Italië
Vind je het nou niet genoeg om "alleen maar" thee te drinken en taart te eten terwijl je met de katten knuffelt en wil je veel langer blijven? Dan moet je naar dit kattencafé in Turijn. Hier staan namelijk ook (vegetarische en veganistische) hoofdgerechten op de kaart! Dat vinden de katten ook lekker, dus je bent gewaarschuwd...


Kissahkahvila Purnauskis - Tampere, Finland
Kattenkoekjes, kattensoep, kattenbeeldjes, kattenkunst, kattenliteratuur én kattensouvenirs. En levende katten natuurlijk! Bij dit kattencafé kun je als echte kattenliefhebber je geluk niet op. Niet op een gewone dag, maar al helemaal niet tijdens de verschillende evenementen, met natuurlijk als thema (het kan ook niet anders): katten.


Le Waf - Lille, Frankrijk
Ben jij geen kattenliefhebber - of juist zo'n grote dierenfan dat je ze allemáál leuk vindt - dan moet je naar Lille, waar zich het eerste hondencafé van Europa bevindt! Naast de zes vaste bewoners zijn er een paar viervoeters die afwisselend in Le Waf en het asiel wonen. Deze kun je dus adopteren! Maar hoe dan ook is dit de plek om ze allemaal plat te knuffelen en de aandacht te geven die ze verdienen.

Gepubliceerd: Wo, 28/02/2018 - 13:34


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!