Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

De gelukkigste plekken in Europa

De tijd van de wintertenen en winterdip is weer aangebroken. Geen zin om het dit jaar weer mee te maken? Neem je lekkere wintersokken mee en bezoek de gelukkigste plekken van Europa!

Elk jaar wordt de World Happiness Report uitgegeven, waarin de ranglijst staat met de gelukkigste landen van de wereld. Gelukkig hoeven we niet ver te gaan om deze landen te bezoeken: de gelukkigste landen van de wereld bevinden zich gewoon in Europa.

 

De ranglijst wordt gemaakt aan de hand van zes variabelen:

 

  1. Het BBP per hoofd van de bevolking
  2. Sociale voorzieningen van het land
  3. De afwezigheid van corruptie
  4. Het aantal (gezonde) levensjaren van de inwoners
  5. De vrijheid om je eigen toekomst te bepalen
  6. De vrijgevigheid van het land

Helaas valt Nederland nét buiten de boot met een alsnog mooie zesde plek, maar welke vijf plekken zijn dan het aller gelukkigst?

 

5. Finland

Op de vijfde plek staat Finland. Ga bijvoorbeeld eens naar Porvoo, de op één na oudste stad van het land. Kom hier tot rust en laat je verblijden door de vrolijk gekleurde huisjes. Porvoo is makkelijk te bereiken met de bus vanuit Helsinki, dus zeker een aanrader om te bezoeken wanneer je in Finland bent. Na een lekkere wandeling kan je je lekker opwarmen in de restaurants en cafés die Porvoo te bieden heeft.

 

 

4. Zwitserland

Een prachtig plekje tussen de uitlopen van de Zwitserse Alpen is het stadje Appenzell. Ben je niet zo’n wandelaar? Neem dan de kabelbaan naar de top van de berg om toch van het uitzicht te kunnen genieten. Vergeet vooral ook niet om Appenzeller te proberen, een echte Zwitserse kaas met een eeuwenoud geheim recept.

 

 

3. IJsland

Plan een bezoekje naar de meest noordelijke hoofdstad van de wereld. Leer Reykjavík kennen door door de verwarmde (ja je leest het goed, verwarmde!) hoofdstraat, Laugavegur, te wandelen of warm op in een van de vele door de natuur verwarmde zwembaden. Zelfs net buiten de stad vind je zogenaamde "hot pots".

 

 

Een bericht gedeeld door Maga Lass (@maga_lass) op

 

2. Denemarken

Zoek de Deense hygge op in de hoofdstad Kopenhagen. Deze Deense gezelligheid is te vinden in de krokelende straatjes, de kleurrijke gebouwen en de overheerlijke delicatessen. Het meest typisch Deense gerecht is smørrebrød, open boterhammen die de Denen omtoveren in ware kunstwerken met bijvoorbeeld zalm of rosbief.

 

 

1. Noorwegen

En op nummer 1... een land waar vitamine D erg schaars is en de zon rond 21 december zelfs niet schijnt: Noorwegen! Het gelukkigste land van de wereld. Longyearbyen is een stad waar je bijna net zo veel sneeuwscooters als inwoners vindt. Als je geluk hebt, kan je zelfs wilde ijsberen zien! Maar pas wel op, als ieder ander wezen op aarde houden ze er niet van om aangestaard te worden.

 

Gepubliceerd: Di, 12/12/2017 - 15:19


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!