Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Wat eet Europa?

Wat verbindt ons nou meer dan aan tafel zitten met vrienden en lekker eten? Tegen een lekkere stamppot met rookworst zeggen wij geen nee, maar wat schaft de pot in de rest van Europa? Wij gingen op zoek naar 5 gekke gerechten!

Slovenië: štruklji

Een soortgelijk dessert als de crêpe. Deze pannenkoekjes zijn gemaakt met huttenkaas en dragon, wat meestal wordt gebruikt in hartige gerechten in plaats van zoete.


Schotland: haggis

Niet iedereen gaat watertanden bij de gedachte van een gevulde schapenmaag, maarvoor Schotten is dit de normaalste zaak van de wereld. Haggis! De schapenmaag wordt bereid met haver en verschillende specerijen. Het wordt meestal geserveerd met klassieke bijgerechten zoals koolraap en aardappelen.


Polen: pierogi

Pierogie is de Poolse versie van de Chinese dumpling. Er zijn verschillende variaties, met of zonder vlees, maar traditioneel zijn ze gebakken of gefrituurd in boter met uien. Ze worden geserveerd met niks anders dan zuurkool.


Bulgarije: banitsa

Banitsa is een mix van eieren, Bulgaarse fetakaas en bladerdeeg, gebakken in de oven. Het wordt vaak gegeten als ontbijt en wordt zowel warm als koud geserveerd. Hier zijn ook weer verschillende varianten van te vinden, zoals met kaas, melk of pompoen.


Italië: casu marzu

Deze kaas staat in het Guinness Book of Records bekend als de gevaarlijkste kaas ter wereld. De kaas wordt op smaak gemaakt door larven van de kaasvlieg. Deze larven leven nog wanneer je het eet en dat moet ook! Wanneer ze dood zijn, zijn ze giftig.

Gepubliceerd: Do, 23/11/2017 - 13:52


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!