Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Deze 5 apps maken je buitenlandavontuur nóg leuker

Op reis zijn stond lang gelijk aan eventjes écht weg en dus niet zo goed bereikbaar zijn. Met de smartphone is dat veranderd en dus kunnen we daar maar beter gebruik van maken, niet? Dit zijn de leukste apps voor op reis:

Anywhere - A Travel Guide (iPhone)

Een reisgids voor elke bestemming: een wereldstad die je nog niet eerder zag of het dorpje waar in eerste instantie niks te beleven lijkt, maar ook je woonplaats die je al helemaal dacht te kennen. Trek een kaartje en krijg een opdracht zoals "Eet een lokaal gerecht", "Steek een brug over", "Loop door tot je iets geels ziet en ga rechtsaf". Reken maar dat je nieuwe plekken ontdekt! Helaas is de app alleen voor iPhone, maar er is ook een offline Anywhere-kaartspel!

 

 

been (iPhone, Android)

Dé app voor de reisende lijstjesnerd, of de lijstjes-schrijvende reisfan. Met been houd je makkelijk bij welke landen jij al hebt bezocht en krijg je een overzicht over hoeveel procent van de wereld en Europa dat is.

 

 

Polarsteps (iPhone, Android)

Polarsteps is heel leuk voor als je een rondreis gaat maken, omdat het een app is die precies bijhoudt waar je bent, hoeveel landen je hebt bezocht tijdens je reis en hoeveel kilometers je hebt afgelegd. Je kunt ook foto's toevoegen, vrienden volgen én je route online delen met vrienden en familie. Let wel op dat je route in eerste instantie openbaar staat en dus voor iedereen te volgen is. Zet hem op privé of voor vrienden, zodat alleen degenen waarvan jij wilt dat ze het weten, weten waar je bent.

 

 

Popcarte (iPhone, Android)

Kaartjes versturen is misschien een beetje ouderwets en het kost best wat tijd, maar je maakt het thuisfront er zo gelukkig mee... Daarom is Popcarte de perfecte oplossing! Kies een vakantiefoto, tik er een tekstje bij en laat hem afdrukken én thuis bezorgen.

 

 

Use-it (iPhone)

Tot slot een app die het ontdekken van heel veel Europese steden leuker maakt: Use-it! In 40 steden, verspreid door heel Europa, werken jongeren namelijk samen om dé plattegrond voor hun stad te maken. Met de beste tips wat betreft eten, shoppen, bezienswaardigheden, clubs, café's en ga zo maar door. Op dit moment is de app helaas enkel voor iPhone beschikbaar, maar je vind alle kaartjes gelukkig ook online!

 

Gepubliceerd: Do, 26/10/2017 - 14:27


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!