Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Europa's kleurrijkste bestemmingen

Nu de dagen korter worden en het weer grijzer is het hoog tijd voor wat kleur en vrolijkheid! En waar kan je dan beter naar wegdromen dan naar Europa's kleurrijkste plekken?

Tallinn, Estland

De Estse hoofdstad is een sprookje, vooral in het oude centrum. Hier kom je de gekste kleurencombinaties tegen en zul je je verbazen hoe goed ze eigenlijk samen gaan. Dankzij alle torentjes (en 's winters: de sneeuw) is Tallinn overigens net Disney; een sprookje wat sowieso een lach op je gezicht zal toveren.

 

 

Een bericht gedeeld door Marlou (@heimarlou) op

 

Reykjavik, IJsland

Met wintermaanden met weinig licht is Reykjavík waarschijnlijk niet de plek waaraan je denkt als je denkt aan kleur en vrolijkheid, maar dat heb je mis. De IJslanders hadden namelijk een geniaal plan om juist die donkere tijden een beetje tegen te gaan: alle huizen zijn vrolijk gekleurd, vaak zelfs met het dak in een andere kleur dan de muren. Vanaf de kerk Hallgrimskirkja valt dit extra goed op.

 

 

Burano, Italië

De pech (of juist het geluk?) van Burano is dat het pal naast Venetië ligt, waar de meeste toeristen naartoe gaan maar ook blijven. Jij niet! In een klein uurtje vaar je naar dit kleurrijke eilandje. Heel veel is er niet te doen maar dat geeft niet, want van alleen al rondwandelen in dit regenboogparadijs word je heel erg vrolijk!

 

 

La Muralla Roja, Spanje

Vlak buiten Alicante ligt een appartementencomplex genaamd "de rode muur", waar je voornamelijk roze en blauwe muren tegenkomt. Helaas kom je er alleen binnen wanneer je er woont (tip: er schijnen appartementen te huur zijn via AirBnB!), maar wegdromen naar een pastelparadijs als dit is ook leuk, toch?

 

 

Een bericht gedeeld door Cha (@charlotte__ab) op

 

Júzcar, Spanje

Ook in Spanje vind je het plaatsje Júzcar, wat voor de film De Smurfen in 2011 compleet blauw geverfd is (!). De filmstudio heeft aangeboden om alles in een andere kleur te verven, maar omdat het nogal wat toeristen oplevert heeft men besloten Júzcar "gewoon" blauw te laten. En je kunt op de foto met Grote Smurf, zo te zien.

 

 

Een bericht dat is gedeeld door @nasperaria op

 

En tot slot:

 

Nederland
Wanneer de tulpen bloeien... Nog even wachten dus.

 

Gepubliceerd: Do, 14/09/2017 - 15:34


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!