Europäisches Jugendportal
Informationen und Chancen für junge Menschen in ganz Europa.

Vrijwilligerswerk overal ter wereld

Wil je je nuttig maken, ook buiten Europa? Kan je goed met mensen omgaan en sta je open voor andere culturen? Op deze websites kun je ontdekken wat voor vrijwilligerswerk je overal ter wereld kunt doen.

Als je vrijwilligerswerk doet, leer je andere mensen en culturen kennen, en doe je ervaring op terwijl je anderen helpt. Die ervaring kan je misschien wel op weg helpen naar een internationale carrière!

 

"Het klinkt een beetje als een cliché, maar je krijgt zoveel meer dan je geeft. Vrijwilligerswerk geeft je op een heel andere manier inzicht in een cultuur dan wanneer je toerist bent. Je leeft met de mensen, je bezoekt hen thuis en je gaat om met leerkrachten. Je merkt dan dat je iets gemeen hebt met de mensen waar je mee werkt. Het is echt vrede stichten door gerechtigheid."
Joan McGuinness, 10 maal vrijwilligster bij Global Volunteers

 

Vrijwilligerswerk vinden
Er zijn diverse organisaties op het gebied van vrijwilligerswerk:

 

  • Eurodesk: projecten op het vlak van met mobiliteit, onderwijs, cultuur enz. De meeste projecten worden ook in het Nederlands beschreven.
  • Global Voluntary Development Association: Ben je geïnteresseerd in natuurbescherming en gemeenschapsvorming? Als je ook avontuur en actie wilt, heb je hier de gelegenheid om je in te zetten.
  • Global Volunteers: vrijwilligerswerk voor een korte periode in het kader van een langetermijnproject voor het welzijn van de meest kwetsbare kinderen ter wereld.
  • Global Volunteer Network: allerlei projecten, waaronder weeskinderen in Vietnam verzorgen, Engels onderwijzen in Costa Rica, hiv/aids bestrijden in Rwanda, de biodiversiteit op de Galapagoseilanden beschermen en nog veel meer.
  • Volunteer Action Counts: geeft vrijwilligers een stem om te sensibiliseren en resultaten te laten zien. Je kunt hier verhalen van anderen lezen en je eigen ervaringen meedelen.
  • World Heritage Volunteer: werelderfgoed beschermen met de VN. Het gaat om kortetemijnprojecten.
  • World Volunteer Web: nieuws, standpunten en informatie voor vrijwilligers. Een uitgebreide lijst van organisaties in de hele wereld, waar je vrijwilligerswerk kunt doen.
  • World Wide Helpers: een schat van informatie over lagekostenprojecten, waarbij al je geld, tijd en energie onmiddellijk naar de mensen gaat die je wilt helpen.
  • WWF Youth Volunteer Programme: het Wereldnatuurfonds vraagt vrijwilligers voor natuur- en milieuprojecten in landen zoals Madagaskar, Paraguay, Peru, Fiji en Bhutan.

 

 

 

 

Veröffentlicht: Mi, 15/05/2013 - 17:03


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Hilfe oder Beratung von Experten

Frag uns!