Portal Ewropew taż-Żgħażagħ
Informazzjoni u opportunitajiet għaż-żgħażagħ madwar l-Ewropa.

Werelderfgoed, durf jij je neus erin te steken?

Photo by: dulcimer61 https://www.flickr.com/photos/dulcimer61/
Als jij helemaal voor het behouden van werelderfgoed bent, dan is het UNESCO Young People's World Heritage Education Programme wat je zoekt. Ben je klaar om je skills in te zetten voor het ‘grote goed’?

Het UNESCO Young People's World Heritage Education Programme (WHE) ziet jou graag als bestuurder van de toekomst. Als maker van belangrijke beslissingen mét aandacht voor het behoud van het erfgoed dat onze wereld rijk is. Maar hoe kom je alles te weten dat nodig is om daar iets over te kunnen zeggen? Wat is werelderfgoed eigenlijk precies en waarom moet je ervoor vechten? Het Youth Forum en het Word Heritage Volunteers programme kunnen ervoor zorgen dat jij werelderfgoed-expert wordt!

 

World Heritage Youth Forum

Wil jij je wel inzetten voor het bewaren van de belangrijke schatten van onze (voor)ouders? Dit forum geeft jou (en je leraren) de mogelijkheid om ervaringen en ideeën uit te wisselen over hoe je jezelf en andere mensen bewust maakt van het feit dat er erfgoed is en dat het een groot verlies is als dat er niet meer is. Je krijgt de kans om mensen uit andere landen te ontmoeten en te ontdekken wat zij voor erfgoed hebben. Je kunt zelfs deel uitmaken van de jongerendelegatie die de resultaten van het Youth Forum presenteert bij de vergadering van de World Heritage Comittee. Er zijn al 18 internationale en regionale youth forums geweest met meer dan 1500 jongeren die hun mening lieten horen.

 

World Heritage Volunteers

Ben je tussen de 18 en de 30 jaar? Dan kun je als vrijwilliger deel uitmaken van de World Heritage Volunteers. Je kunt zo bijvoorbeeld deelnemen aan een youth action camp dat 2 tot 4 weken duurt of een ander project kiezen. In deze projecten/kampen kun je écht actie ondernemen en een rol spelen in de promotie en het behoud van Werelderfgoed. Samen met experts op het gebied van erfgoed en jongerenorganisaties maak je je sterk voor wat niet verloren mag gaan.

Pubblikat: Tli, 09/12/2014 - 13:51


Tweet Button: 

Links relatati


Info for young people in the western balkans

Teħtieġ għajnuna jew parir espert?

Staqsina!