Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Interrailen

interrail
Photo by: Ruben Bos http://www.flickr.com/photos/rbos/
Toegegeven! Niet alles hoeft altijd te maken te hebben met studie, vrijwilligerswerk, stage of een baan zoeken. Je kunt ook gewoon de wereld ontdekken omdat er zo ontzettend veel te ontdekken valt.

 

En misschien wel de leukste manier om te reizen is per trein. Je hoeft niet urenlang je concentratie vast te houden zoals in de auto, je krijgt ook echt wat mee van de landschappen waar je doorheen rijdt in tegenstelling tot in het vliegtuig én je ontmoet ook nog heel wat locals die een stukje van jouw reis toevallig ook meemaken. Een ontspannen, milieuvriendelijke en niet te dure manier van ondekkingsreizen.

 

Interrailen betekent onbeperkt met de trein in Europa reizen voor een bepaalde periode. Je kunt ervoor kiezen om één land binnenstebuiten te keren en helemaal te doorkruisen of je kunt door heel Europa treinen (je hebt de keuze uit maar liefst 30 landen) en zoveel mogelijk bijzondere plekken afvinken tijdens je trip. Welke pass voor jou het geschiktst is kun je hier uitvogelen

 

De meeste jongeren die gebruik maken van een InterRail pas gaan met hun backpack op pad en ontdekken de wereld zonder veel luxe of vooraf gemaakte plannen. Maar als dat niets voor jou is: je kunt heel je reis van begin tot eind plannen, vormgeven en vastleggen! 

 

Er zijn zelfs speciale treinroutes die je kunt kiezen, bekendere trajecten waarbij je niet hoeft na te denken en die je verzekeren van een adembenemend uitzicht als je naar buiten tuurt door je raampje. 

 

Om je avontuurlijke ontdekkingsreis helemaal compleet te maken kun je ook altijd nog kiezen voor couchsurfing. Je moet er wel wat flexibiliteit en vooral vertrouwen voor hebben. Maar het is een toffe manier om écht in een cultuur te duiken en bij de locals thuis te komen. Voorzichtig zijn moet je natuurlijk overal ter wereld, maar het is zeker een interessante optie naast slapen in hostels, hotels of op de camping.

 

Publisert: Tir, 26/11/2013 - 17:22


Tweet Button: 

Relaterte koblinger


Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!