Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Millennium Youth Camp

youth camp
Photo by: MACSD http://www.flickr.com/photos/macsd/
Het doel van het internationale Millennium Youth Camp is om jonge mensen die interesse hebben in wiskunde, technologie en andere wetenschappen een stap verder te helpen zodat ze een flitsende carrière kunnen starten.

Tijdens het kamp worden de deelnemers een week lang ondergedompeld in de wereld van Finse bedrijven, HBO’s en universiteiten die met deze wetenschappelijke thema’s bezig zijn. Naast lezingen, workshops en bezoeken aan Millennium Youth Camp partners, omvat het programma ook projecten, begeleid door top-experts, die worden uitgevoerd in kleine multinationale groepen. Studenten krijgen volop de kans om hun internationale netwerk uit te breiden, met werknemers van Finse topbedrijven en -organisaties maar ook met gerenommeerde wetenschappers.


 
Als jij dit wel ziet zitten, schrijf je dan snel in! Maar je mag niet zomaar naar Finland, je moet er wel wat voor doen. Er zijn twee fases in het inschrijvingsproces: iedereen die tussen 1995 en 1998 geboren is mag zich online aanmelden, het maakt niet uit waar ter wereld je woont.

 

Na deze eerste fase worden 200 jongeren geselecteerd voor de tweede ronde. Zij krijgen de taak om een eigen plan te schrijven voor een project dat te maken heeft met een van de thema’s van het Youth Camp. Deze projecten worden beoordeeld en succesvolle deelnemers worden gebeld voor een kort interview over de telefoon.

 

Uiteindelijk worden de 60 deelnemers gekozen door een team van experts waarin vertegenwoordiger zitten van Finse universiteiten en partners van het Millennium Youth Camp. Op de Millennium Youth Camp website kun je meer details vinden over het kamp en de inschrijvingsprocedure.

 

Offentliggjort: Tor, 14/11/2013 - 08:40


Tweet Button: 

Links


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!