Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Werkvakantie

group international
Photo by: USAG-Humphreys http://www.flickr.com/photos/usaghumphreys/
Een werkvakantie is een ándere vakantie. Geen zon-, zee- en strandweek, geen backpacktocht door de wildernis en ook geen “ik-kom-de-hele-week-mijn-tent-niet-uit-omdat-mijn-haar-niet-goed-zit” kampeerervaring.

Als je sowieso niet van luieren op het strand, boeken lezen en slaperige stadjes bezoeken houdt, lees dan zeker verder. Voor actievelingen met hun hart op de goede plek is een werkvakantie de ideale oplossing!

 

Je dompelt jezelf een week (of twee, drie of vier) onder in een andere cultuur én je helpt de lokale bevolking bij iets wat zij hard nodig hebben.

 

Wat kun je verwachten bij een werkvakantie?

- Je werkt vijf dagen in de week ongeveer 8 uur per dag aan een project; dit  kan een bouwproject zijn, lesgeven op school of het dagelijkse leven in een weeshuis draaiend houden.

 

- Je slaapt bij de lokale bevolking; in een gastgezin, met je groep op de locatie waar je werkt of bijvoorbeeld in tenten. Geen luxe drie-sterrenhotels!

 

- Je eet wat er door de lokale bevolking voor jou wordt gekookt, een unieke kans om écht te proeven hoe een andere keuken smaakt.

 

- In het weekend ben je vrij en is er tijd om het land waar je bent te ontdekken, lekker uit te rusten of samen met je collega’s uit te gaan.

 

Flexibiliteit is belangrijk

Bij dit soort projecten speelt de culturele uitwisseling en het niet-toeristische contact met de plaatselijke bevolking een grote rol. Omdat het geen toeristische trip is, kom je in het echte leven en kunnen dingen soms anders gaan dan je had gepland of verwacht. De reis kan wat langer duren of je werkzaamheden worden gaandeweg wat anders. Dat is ook het leuke van een werkvakantie: je leert veel meer dan het land kennen. Je leert je verborgen talenten kennen, je ervaart hoe het leven buiten Nederland is en hoe goed het voelt om iets voor een ander te doen.

 

Voel jij wel iets voor deze speciale manier om je vakantie te besteden en je in te zetten voor een goed doel? Je hebt meteen resultaat van je harde werk en je ziet ter plekke wat jouw inzet betekent voor de lokale bevolking. Aarzel niet en zoek jouw eigen werkvakantie uit.

Julkaistu: Ti, 19/11/2013 - 11:45


Tweet Button: 

Linkit


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä