Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Enterprise Europe Network

businessman
Photo by: Seabamirum http://www.flickr.com/photos/seabamirum/
Het Enterprise Europe Network is een netwerk dat ondernemers helpt bij zakendoen op Europees niveau. Alle bedrijven die hun producten internationaal willen verkopen of samen willen werken met andere landen kunnen er ondersteuning vinden.

 

Dit netwerk is door de Europese Commissie vooral opgezet om mkb’ers te helpen.

 

Enterprise Europe Network is een van de vele initiatieven binnen het Competitiveness and Innovation framework Programme (CIP). Dit is een programma waarin de Europese Commissie van 2007 tot en met 2013 hard werkte om bedrijven de kans te geven goed te kunnen innoveren.

 

Het EEN brengt 600 organisaties uit meer dan 50 landen samen. Bijvoorbeeld onderzoeksinstituten, universiteiten, technologiecentra en instellingen voor innovatie. Zo zijn er dus talloze partners, innovatieve experts en subsidiemogelijkheden te vinden die mkb’ers helpen internationale handel te bedrijven.

 

Bij het EEN werken adviseurs die je kunnen helpen met onder andere:

  • het vinden van handelspartners;
  • bemiddeling bij technologische samenwerking;
  • informatie over Europese programma's en fondsen en over de Europese Investeringsbank;
  • informatie over Europese wet- en regelgeving: vragen over de wet- en regelgeving en Europees beleid kun je direct stellen via wetgeving@enterpriseeuropenetwork.nl.
  •  

In Nederland zijn het Agentschap NL en Syntens aangesloten bij het EEN. Agentschap NL heeft rechtstreeks contact met de Europese Commissie, daardoor is er altijd up-to-date informatie voorhanden en is het netwerk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Europees zakendoen. Als je internationaal zaken doet, wil je graag gezien worden in andere landen. Daarom kun je om meer aandacht te krijgen in het buitenland je eigen profiel op laten nemen in de databank van Agentschap NL. Zo promoot je je bedrijf of instelling zonder zelf meteen de grens over te hoeven.

 

IBC2011 Enterprise Europe Network Netherlands

Gepubliceerd: Do, 31/10/2013 - 13:46


Tweet Button: 

Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!