Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Een carrière bij een van de instituten van de Europese Unie

Ontdek hoe je kunt werken voor de EU en geef je carrière een boost!

Wat houdt een EU carrière in?

Midden in Europa, bieden de instituten van de Europese Unie een multi-culturele omgeving en een internationale carrière voor ambitieuze en capabele afgestudeerden. De EU dient meer dan 505 miljoen inwoners, dus je kunt een wijde range aan opties verwachten. Altijd met de mogelijkheid om écht en blijvend verschil te maken. Voor laatstejaars en afgestudeerden zijn er startersposities in meerdere werkvelden, van rechten tot economie of talen, maar ook in beleid of (project)management.

 

Waar werk je dan?

Werken voor de EU betekent werken voor een van de EU Instituten zoals het Europees Parlement, de Raad van de Europese Unie of de Europese Commissie. De meeste EU instituten zitten in Brussel of Luxemburg, waar je werkt en woont en in een internationale omgeving.

 

Hoe kom je in aanmerking?

Je moet bewijzen dat je goede analytische, organisatorische en communicatie skills hebt, je moet gedreven zijn om altijd het best mogelijke resultaat te behalen, goed kunnen samenwerken in een internationaal team en de drive hebben om jezelf te verbeteren en stappen te maken op weg naar leiderschap.  Kandidaten worden geselecteerd door een proces van open mededinging. Het bestaat uit de volgende stappen:

  • Een eerste ronde van computer tests in verschillende EU-centra;
  • Een assessment in Brussel of Luxemburg voor de beste kandidaten uit de eerste ronde;
  • Deelnemers met de hoogste scores worden toegevoegd aan de database ("de reservelijst") waaruit de EU Instituten rekruteren; dit betekent dat je een uitnodiging kunt krijgen voor een sollicitatie gesprek bij een van de EU instituten

​Dit echte rekruteren start meestal in de lente maar bijna alle EU instituten bieden het hele jaar door betaalde graduate traineeships aan – een perfecte manier om alvast te oefenen voor jouw toekomstige EU carrière.

 

Kun je niet wachten om te starten?

Kijk alvast op de website voor EU job opportunities wat er allemaal beschikbaar is en in welke hoek jij het wilt zoeken. Twijfel je nog en wil je meer informatie? Vragen kun je stellen via de EPSO blog. Houd ook de temporary staff vacancies in de gaten voor tijdelijke klussen en projecten die medewerkers kunnen gebruiken. Succes!

 

Gepubliceerd: Di, 22/07/2014 - 13:32


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!