Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

EURAXESS Europe – het Europese portal voor beroepsmobiliteit

euraxess
Source: ec.europa.eu/euraxess/index.cfm/general/index
De Europese Unie ziet studenten allemaal graag even de grens over kijken om te proeven van een andere cultuur. Maar wat als je al afgestudeerd bent en inmiddels onderzoek doet of aan het promoveren bent? Zijn dan je kansen verkeken? Nee!

Onderzoekers in beweging, daar is EURAXESS voor. Maar wat is het eigenlijk voor dienst?

 

Netwerk

Het is een netwerk van meer dan 200 centra in 35 Europese landen dat onderzoekers en hun gezinnen ondersteuning biedt bij alles wat er komt kijken bij een verhuizing voor een baan in het buitenland. De ondersteuning van EURAXESS begint in je land van herkomst en stopt pas als je helemaal gesetteld bent in je nieuwe “thuis”. EURAXESS maakt gebruik van een Jobs Portal, een verzameling van nationale portals voor (arbeids)mobiliteit in alle Europese lidstaten.

 

Service centres

Maar niet alles gebeurt online. Elke Europese lidstaat heeft een EURAXESS Services Centre waar je juridische en praktische hulp kunt krijgen als je als onderzoeker in een ander land gaat werken/wonen. De service is helemaal gratis.

 

Naast informatie over (onderzoeks)banen in heel Europa, is dit platform hét startpunt voor je zoektocht naar duidelijkheid in de wereld van wonen, werken maar ook zeker ontspannen een van de Europese landen die zijn aangesloten bij EURAXESS. Informatie over bijvoorbeeld hoe aanbod aan financieringsmogelijkheden op alle onderzoeksterreinen.

 

EURAXESS is een initiatief van de Europese Commissie en de landen die meedoen in het European Union’s Framework Programme for Research.

 

Euraxess Services

 

EURAXESS in Nederland

Buitenlandse onderzoekers moeten zich thuis voelen in Nederland. EURAXESS The Netherlands heeft een unieke One-Stop-Shop voor buitenlandse onderzoekers die in Nederland komen werken en wonen. Een deel van de website is gericht op werkgevers. Hier vind je gedetaileerde informatie over administratieve procedures bij het aannemen van buitenlandse onderzoekskrachten.

Gepubliceerd: Di, 18/02/2014 - 09:51


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!