Europeiska Ungdomsportalen
Information och möjligheter för unga i hela Europa.

Leonardo da Vinci – beroepsonderwijs

Stage in het buitenland via Leonardo da Vinci

Belangstelling voor het beroepsonderwijs of een vakopleiding? Wil je praktijkervaring opdoen in het buitenland? Dan is Leonardo da Vinci misschien net wat je zoekt!

Het Leonardo da Vinci-programma helpt studenten, stagiairs en pas afgestudeerden een internationale stage te vinden bij een bedrijf of opleidingsinstituut. Het programma staat ook open voor vaklieden en vertegenwoordigers van beroepsverenigingen.

 

Hoe doe ik mee?

Je kunt deelnemen als je onlangs geslaagd bent voor een beroepsopleiding of een opleiding in het hoger onderwijs in een van de deelnemende landen:

  • Alle EU-lidstaten
  • IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Turkije, Zwitserland, Albanië, Bosnië en Herzegovina, Macedonië, Montenegro en Servië.

 

Ben jij dit? Neem dan contact op met internationale bureau bij je onderwijsinstelling.

Je kunt je alleen via een organisatie inschrijven. Meer informatie kun je krijgen bij het Nederlandse Nationale Agentschap van Leonardo da Vinci.

 

"Deze stage was de ervaring van mijn leven. Ik kreeg de kans om kennis te maken met een totaal andere werkelijkheid waardoor ik ook een stuk volwassener ben geworden. In theorie wist ik natuurlijk al wat maatschappelijk werk inhield, maar contact leggen met echte mensen met serieuze integratieproblemen is een heel ander verhaal. Door deze ervaring heb ik er heel wat nieuwe dingen bijgeleerd die ik ook in mijn huidige baan kan gebruiken.”
Andreia Alves, uit Portugal, studeerde maatschappelijk werk en liep daarna stage in het Verenigd Koninkrijk.

 

 

Als onderdeel van het Leven Lang Leren-programma financiert Leonardo da Vinci allerlei activiteiten, zoals projecten voor de verspreiding van innovatieve benaderingen en netwerken rond thema's in het beroepsonderwijs.

Publicerad: Ons, 15/05/2013 - 15:02


Tweet Button: 

Länkar


Info for young people in the western balkans

Behöver du hjälp eller råd?

Fråga oss!