Europeiska Ungdomsportalen
Information och möjligheter för unga i hela Europa.

‘De beste keuze die ik tot nu toe heb gemaakt in mijn leven’

Beaudine (20) is derdejaars studente Communicatie- en Informatiewetenschappen. Op dit moment is ze op Erasmus en studeert een semester op het Mediterraanse eiland Malta, om de profileringsruimte van haar studie in te vullen.

Op Erasmus gaan is de beste keuze die ik tot nu toe heb gemaakt in mijn leven. Van tevoren heb ik wel eens getwijfeld: zou ik mijn vrienden, familie en thuisland niet te veel gaan missen? Zijn vijf maanden niet veel te lang? Ik kan nu gelukkig zeggen dat ik er nog geen moment spijt van heb gehad. De tijd vliegt voorbij – op dit moment zit ik hier al drie maanden – en ik heb Nederland nog niet echt gemist. 

Aan het begin van mijn Erasmus maakte ik vele uitstapjes; we bezochten pittoreske vissersdorpjes, mooie natuurverschijnselen en vele baaien. Iedereen kwam hier alleen en wilde meteen vrienden maken, dus we waren steeds met een groot aantal op stap. Na drie maanden is dat wel veranderd. We hebben ons leven hier opgebouwd en doen ook allemaal ons eigen ding. Niet dat dat iets slechts is, het is juist fijn. Ik heb nu hele hechte vriendschappen en samen combineren we de leuke uitstapjes met serieuzere activiteiten zoals sporten, naar de universiteit gaan en werken.

Zo heb ik bijvoorbeeld van maandag tot en met donderdag colleges. Een aantal heb ik met mijn Erasmusvrienden, zoals Spaans voor beginners. Sommigen heb ik juist alleen, zoals ‘Magazine and Digital Publishing’ waarvoor we een tijdschrift maken. Ik ben erg tevreden met de vakken die ik heb gekozen en vind het ideaal dat je ook dingen uit kan proberen op Erasmus (zoals Spaans en een fotografiecursus). Je krijgt je studiepunten toch wel en je kunt zo over dingen buiten je eigen studiegebied leren. De avonden van de schoolweek bestaan meestal uit pilates doen met mijn vriendinnen hier, filmpjes kijken, wijntjes drinken in wijnbarren, naar kroegen gaan en naar ESN-evenementen gaan. ESN is het Erasmus Student Network en zij organiseren allerlei leuke activiteiten voor de Erasmusstudenten. Op Malta hebben we bijna elke dinsdag zo’n evenement. Zo hebben we al een kroegentocht, karaoke-avond, international dinner, busfeest (waarbij we bovenop een tourbus feestten!), Maltese avond en een treasure hunt gehad. Die avonden sluiten we bijna altijd af in Paceville, DE uitgaanswijk van Malta. Daar zijn we, naast de dinsdagen, ook vaak op de donderdagen (en vrijdagen en zaterdagen) te vinden.

Nog steeds doe ik elk weekend leuke dingen met mijn vriendengroep. We bezoeken bijvoorbeeld nieuwe plaatsen, zoals de Blue Lagoon (een prachtige, helderblauwe baai), of we gaan mee met een hike die Ray, een werknemer van de University Residence, elke week organiseert. Hij laat ons de plekjes van Malta zien die we anders nooit hadden gezien. Sinds half april is ook elke zondag Café del Mar open, waar we dan ook regelmatig te vinden (zullen) zijn. Café del Mar is een restaurant en soort openluchtdiscotheek met een infinity pool en uitzicht op zee. Op zondag draaien er DJ’s en kun je genieten van grote cocktails.

Ik kan nu met zekerheid zeggen dat ik het iedereen zou aanraden om op Erasmus te gaan. Zeker als je er een half jaar helemaal tussenuit wil, wil relaxen, nieuwe dingen wil leren, vrienden voor het leven wil maken en vooral: jezelf wil leren kennen. Ik ben erachter gekomen dat ik veel meer aankan dan ik dacht en dat afstand maar iets relatiefs is. Ik kan skypen met mijn familie en vrienden wanneer ik daar zin in heb en ze zijn me ook bijna allemaal komen opzoeken. Het is alleen maar een goed excuus voor ze om er ook eens tussenuit te gaan!

Publicerad: Fre, 27/05/2016 - 15:41


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Behöver du hjälp eller råd?

Fråga oss!