Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Een vak leren

voegen voorgevel
Photo by: monument076 http://www.flickr.com/photos/monument076/
Of je nu nog op school zit of al een universiteitsdiploma hebt, met een beroepsopleiding of -training ben je beter voorbereid op de wereldwijde banenmarkt en leer je alles wat je voor een bepaald vak nodig hebt.

Denken en doen

Nog steeds zijn er meer banen waarvoor je een gemiddeld opleidingsniveau nodig hebt en geen universitair diploma. Een beroepsopleiding heeft dus zo z'n voordelen, er is meer werk en het resultaat van je werk is vaak veel beter zichtbaar!

 

Echt een vak leren wordt zeldzamer, eigenlijk zonde want vakmanschap is mooi. Dingen maken of ontwerpen, je handen gebruiken om de wereld beter te maken en niet alleen met je hoofd bezig zijn. Het zou jammer zijn als we straks alleen nog maar in musea edelsmeden, automonteurs, stucadoors en schilders tegenkomen. Meer informatie over beroepsopleidingen kun je krijgen bij de nationale centra voor studie- en beroepskeuzevoorlichting.

Beroepsopleidingen sluiten goed aan bij leerlingstelsels, beide combineren praktijkervaring met theorie.

 

Leonardo da Vinci

Als student kun je je kwalificaties en je kansen op een baan verbeteren door via het Leonardo da Vinci-programma een stage in het buitenland te volgen.

 

Meer waardering voor beroepsopleidingen

Er zijn verschillende Europese initiatieven genomen om de waardering en kwaliteit te verhogen van wat je kunt als vakman of - vrouw. De organisaties achter deze links vertellen meer over de ervaring en kwalificaties die je hebt als je een vakopleiding hebt gevolgd:

 

 

 

Gepubliceerd: Wo, 09/10/2013 - 11:20


Tweet Button: 

Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!