Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Internationale relaties

heart
Photo by: qthomasbower http://www.flickr.com/photos/qthomasbower/
Liebe, amour, kærlighed, amore, miłość … liefde is mooi in alle talen. Verliefdheid beschrijven moet haast wel explosief: hoteldebotel, tot over je oren, in vuur en vlam of ondersteboven. Met je roze bril op kun je de wereld aan.

 

Maar als je in plaats van een roze bril een internationale roze bril opzet wordt liefde nog veel interessanter. Liefde overwint alles, ook taalbarrières. Nou ja… meestal dan.

 

 

Ruud (Nederland) & Eline (België):

 

“We waren een keer de badkamer aan het schoonmaken en toen vroeg ik aan Eline de stripper (voor de spiegel). Ze kwam echt niet meer bij van het lachen.

Toen ik vroeg hoe zij dat ding dan noemde zei ze doodleuk: “aftrekker”. Ze begreep niet waarom ik dát dan weer erg grappig vond.  Alles wordt in België afgetrokken, een fles champagne trek je af, een fles wijn trek je af, de vensters trek je af, het beddengoed wordt afgetrokken. Maar om stripper moeten ze lachen…”

 

 

Yannick (Nederland) en Edita (Kroatië):

 

“Edita kan Nederlands al redelijk verstaan, maar praten doet ze het nog amper. Wat wel grappig is dat ze veel van haar Nederlands uit televisiereclames haalt. Die oneliners blijven bijzonder goed hangen. Daardoor komt ze toch vaak onverwacht Hollands uit de hoek.

Soms als ze niet snapt wat ik bedoel krijg ik "Wat wil je nou?" naar mijn hoofd geslingerd. De postbode heet voortaan "de Zalandoman". En als de vaatwasser klaar is en de borden zijn ook écht schoon reageert ze net zo overtuigd als de waspoederreclame: "en het werkt echt!".

Gepubliceerd: Wo, 02/10/2013 - 09:45


Tweet Button: 

Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!