Evropský portál pro mládež
Informace a příležitosti pro mladé z celé Evropy

Leadership Summer School

Leadership Summer School
Leadership Summer School
Diede (22) vertrok in de zomer van 2016 voor tien dagen naar Roemenië om daar een Leadership Summer School te volgen.

“Aangezien ik niet iemand ben die houdt van niks doen in de vakantie en het erg belangrijk vind om mezelf te ontwikkelen, was ik gelijk enthousiast over het idee van een Summer School. In juli vertrok ik naar Pitesti, klaar om dit avontuur aan te gaan. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten, maar het was alles waar ik op hoopte (en meer!). Nadat ik aangekomen was in het hotel waar we zouden verblijven, maakten we kennis met elkaar: 53 deelnemers uit 22 verschillende landen.

De dagen waren lang en intensief. Na de mogelijkheid tot mindfullness voor het ontbijt, begonnen om 09.00 uur de trainingen. Thema’s waren bijvoorbeeld values, motivation, emotional intelligence en communication. Naast de trainingen waren er diverse simulaties en kreeg elke NGO de kans om zichzelf te presenteren aan de groep. In de avonden werd er ‘Unreasonable Time’ gepland. Hier kreeg je de kans om met de internationale groep aan nieuwe initiatieven of projecten te werken met thema’s als foodwaste, mental health, personal development etc. Daarna werd er in een ‘Reflection Group’ (een klein groepje van circa vijf personen met een trainer) besproken hoe iedereen de dag had ervaren en wat iedereen geleerd had.

In deze tien dagen heb ik enorm veel nieuwe vaardigheden en kennis opgedaan over leiderschapsthema’s. Maar wat ik misschien nog wel specialer vond is dat er een enorm hechte groep ontstond. Een bijzonder moment hierbij was de TEdX, die halverwege de week georganiseerd werd. Iedereen die wilde kreeg de kans om een inspirerende speech te houden. Hier kwamen veel mensen erachter dat we, ondanks onze verschillende achtergronden, toch veel gemeen hebben. Dit leidde tot veel emoties bij mensen: je had het idee dat je mensen echt leerde kennen. De vraag “Hoe gaat het?” was niet langer een gespreksopener, maar een vraag uit daadwerkelijke interesse. Door deze open sfeer en veel aandacht voor jou als leider, had je de mogelijkheid om veel na te denken over wat je wilde als leider in je leven.

Ik kijk terug op tien onvergetelijke dagen waar ik mensen echt heb leren kennen. Ik heb veel over mezelf geleerd en veel interessante gesprekken gevoerd met mensen uit andere culturen en met andere invalshoeken. Waar ik van te voren twijfelde of ik wel zo’n serieuze bezigheid wilde in mijn zomervakantie, ben ik alleen maar erg blij dat ik toch besloten heb om te gaan. De contacten, connecties en inzichten die ik heb opgedaan zijn onbetaalbaar en zal ik mij nog heel lang herinneren. Ondanks dat ik in het begin dacht dat deze groep mensen veel te groot was om echt een band op te bouwen, vertrok ik uiteindelijk met nieuwe vriendschappen en slaapadresjes over de hele wereld.”

*De Leadership Summer School wordt jaarlijks georganiseerd door Zero Generation en vindt ieder jaar plaats in een ander land. De deelnemers komen uit heel Europa (en daarbuiten) en representeren ruim 20 verschillende NGO’s. Dit geldt ook voor de trainers.

Zveřejněno: čt, 18/08/2016 - 15:02


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Potřebujete odbornou pomoc či radu?

Zaslat dotaz