Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

"Help, mijn kind wil naar het buitenland!"

Met de vele opties om op buitenlandavontuur te gaan is het voor ouders bijna wachten op de dag dat jouw kind aangeeft naar het buitenland te willen. Het overkwam ook René Froger. Hij deelt graag zijn beste tips voor (bezorgde) ouders.

René en Natasja's zonen Maxim en Didier zijn allebei naar het buitenland gegaan en volgden een verlengde taalreis via EF. Maxim studeerde in Nice en Didier in Barcelona. "Het idee dat je kind helemaal alleen in het buitenland zit is natuurlijk best spannend. Deze dingen stelden ons meer gerust," legt René uit. "En onthoud dat het een cadeau voor het leven is voor je kind, dat is ook heel veel waard."

3 tips voor (bezorgde) ouders

  1. Bel regelmatig met de school in kwestie, zodat je een beetje kan volgen wat er geberut. Toen Didier in Barcelona zat voelden wij ons hierdoor meer zeker, omdat we wisten dat we op elk moment de school konden bellen.
     
  2. Ga de eerste keer zelf mee als ouders om kennis te maken met de school, als die mogelijkheid er is. Dat hebben wij gedaan toen Maxim naar Nice ging. Zo wisten wij al hoe de school eruit zag en waar Maxim de komende tijd zou zijn, en zelf wist hij ook wat beter wat hem te wachten stond.
     
  3. Ga zeker eens op bezoek! Dit is niet alleen iets om je op te verheugen, maar het helpt ook met de heimwee.

Lees het hele interview met René Froger over de buitenlandervaring van zijn zonen hier.

Gepubliceerd: Wo, 31/01/2018 - 14:57


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!