Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

De 10 beste plekken in Europa om te studeren

Wanneer je in het buitenland wil studeren is het kiezen van de locatie misschien wel de moeilijkste, maar zeker ook een van de belangrijkste beslissingen. Hoe weet je nou waar je minstens een jaar wilt wonen? Dit overzicht helpt je kiezen.

Eerder al zette EF Education First voor ons op een rijtje waar in Europa studeren het goedkoopst is. Dat kan je zeker helpen in je keuze, maar dit keer wordt er bovendien op een boel andere factoren gelet!

 

1. Londen
De hoofdstad van Engeland is zonder twijfel één van de populairste studentensteden ter wereld (dus niet alleen van Europa!). Dat is niet zo gek, gezien het grote aantal universiteiten in de stad. Hier kun je echt álles studeren, van prestigieuze economische en politieke studies aan de London School of Economics and Political Science (LSE) tot creatieve opleidingen aan Goldsmiths University. En Londen staat natuurlijk bekend om haar iconische attracties en grote aanbod aan winkels, entertainment en nachtleven. Houd wel in gedachten dat deze plek een prijskaartje heeft.

2. Bristol
Wat er zo bijzonder is aan Bristol? Het is de stad waar de meeste studenten blijven wonen als ze eenmaal afgestudeerd zijn, dus dat belooft goeds! Bristol heeft twee universiteiten, de University of Bristol en de University of the West of England (UWE) en is een van de coolste steden van Groot-Brittannië, met een geweldige uitgaansscene en talloze creatieve bedrijven. De locatie is ook perfect: vlakbij de mooiste stranden van Engeland en slechts twee uur van Londen.
 

 

Een bericht gedeeld door carol (@carol_song1011) op

3. Oxford

Oxford is, samen met Cambridge, dé beroemdste en meest prestigieuze studentenstad in Europa. Maar er is meer: een prachtig landschap, centrale locatie in Groot-Brittannië, bruisende studentensfeer en meer onderwijskundige geschiedenis dan je ooit zult kunnen onthouden. Een klein nadeel: alleen de allerbesten worden aangenomen op de University of Oxford, maar de Oxford Brookes University is ook goed aangeschreven.
 

4. Edinburgh
Ze spreken er misschien dezelfde taal, maar Schotland en Engeland zijn twee totaal verschillende plekken, zeker ook voor studenten. Schotland heeft een geheel eigen ruige, excentrieke persoonlijkheid. Hoofdstad Edinburgh staat bekend om haar universiteitscultuur en heeft alle voordelen van een grote stad, maar is niet zo overdonderend als een metropool als Londen.
 

5. Dublin

De Ieren staan bekend om hun talent om te feesten en dat merk je nergens meer dan in Dublin, de hoofdstad van Ierland. Het is een kleine stad met een grootse sfeer, wat een actief studentenleven aan het Trinity College tien keer zo aantrekkelijk maakt. Ook handig: zodra je er je diploma hebt gehaald kun je solliciteren bij de vele multinationals die hier hun Europese hoofdkantoor hebben, zoals Google, Facebook, Uber en Airbnb.
 

6. Barcelona

Barcelona: een van Europa's meest multiculturele steden, voorzien van een legendarisch uitgaansleven en geweldige tapas. Is je Spaans goed genoeg dan kun je hier in het Spaans studeren, maar is het nog niet 100% bueno, kun je aan de Universiteit van Barcelona of de Polytechnische Universiteit van Catalonië ook voor een Engelstalige opleiding terecht.

 


7. Parijs

Studeren in Parijs is (natuurlijk) een sprookje. Treed in de voetsporen van Balzac en Simone de Beauvoir aan de wereldberoemde Sorbonne-universiteit, slenter door winkeltjes met tweedehands boeken in Quartier Latin en drink tussen de lessen door een kop koffie op Place de l'Odéon. Of je nu mode, geschiedenis, business of filmmaken wilt studeren: Parijs is een eindeloze bron van inspiratie en heeft een rijk grotestadsleven. Het universiteitsgebied doet vaak denken aan een Amerikaanse campus en wie studeert in Parijs, heeft altijd een monument binnen handbereik. En je kunt er natuurlijk je Franse taalvaardigheden oefenen! Pas mal, non?
 

8. Lyon
Een andere populaire Franse studentenstad is Lyon, met onder andere de universiteiten EM Lyon, INSA en Université Claude Bernard Lyon 1. Het is de hoofdstad van de gastronomie en perfect voor wintersport- én surfliefhebbers: op slechts 2 uur van de Franse Alpen en 2,5 uur van de Middellandse Zee. Daarnaast biedt Lyon service op maat voor internationale studenten, zowel wat betreft het vinden van woonruimte en hulp tijdens je verblijf, maar ook voor het vinden van een baan na je studie.

9. Berlijn

Wil je (bijna) gratis studeren in een van de hipste steden van Europa? Dan is Berlijn iets voor jou. Deze stad is tot in de nok gevuld met geschiedenis, een relaxte sfeer, fantastische uitgaansgelegenheden en talloze parken en bossen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden op de technische universiteit, de TU Berlin of de Humboldt-Universität, wat een van Europa's meest prestigieuze universiteiten is op het gebied van kunst en geesteswetenschappen.

10. Rome

Ben je dol op kunst en/of geschiedenis, dan is er geen betere Europese plek om te studeren voor jou dan in Rome! In dit openluchtmuseum van een stad vind je naast extreem veel cultuur talloze mogelijkheden voor studenten en young professionals: studentenverenigingen, academisch onderzoek, businessmogelijkheden, internationale conferenties... Ontdek de tomeloze energie van deze stad en dompel jezelf onder in alles wat Italiaans is.

 

 

Een bericht gedeeld door Ana (@non__sono__io) op


Wil je meer weten of andere leuke bestemmingen ontdekken om te studeren in het buitenland? Dat kan hier.

Gepubliceerd: Wo, 20/09/2017 - 16:26


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!