Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

In het buitenland studeren met Erasmus - de ervaring van je leven

Studeren in het buitenland via Erasmus

Een Erasmus-jaar is niet alleen goed voor je opleiding, je culturele bagage en je persoonlijke ontwikkeling. Het kan ook je toekomstige carrière een beslissende wending geven.

Met het Erasmus-programma van de EU kun je voor een periode van 3 tot 12 maanden aan een van de meer dan 4.000 universiteiten in meer dan 30 deelnemende landen in heel Europa studeren. Om je te helpen de reis- en verblijfkosten te dekken, kun je een Erasmus-beurs aanvragen en hoef je ook geen college- en inschrijvingsgeld te betalen voor de gastuniversiteit.

 

Waar kun je naar toe?

Je kunt kiezen uit alle EU-lidstaten plus IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Turkije, Kroatië en Macedonië.

 

Wie kan meedoen?

Je komt voor Erasmus in aanmerking als je:

 

Waar moet ik me inschrijven?

  • Neem contact op met het internationale bureau van je universiteit voor informatie over concrete mogelijkheden, de selectieprocedure en beurzen.
  • In het Erasmus-studentenhandvest vind je informatie over je rechten en plichten tijdens je verblijf in het buitenland.

 

'Ik heb gekozen om naar het buitenland te gaan omdat ik dat een toevoeging vind op mijn studie hier en het ook heel erg goed op je cv staat als je naar het buitenland geweest bent. Buitenland staat voor zelfstandigheid en een uitdaging en die uitdaging wilde ik graag aangaan.'

Stephanie Legue heeft een half jaar in Southhampton gestudeerd voor haar studie journalistiek.

 

Tijdens je Erasmus-jaar

Je zult veel tijd nodig hebben voor de colleges en voor het doorgronden van het afwijkende universitaire systeem. Maar je houdt nog genoeg tijd over om kennis te maken met andere Erasmusstudenten en met cultuur van het gastland. Het Erasmus Student Network kan je daarbij helpen. Informeer bij een lokale afdeling bij jou in de buurt naar wat ze jou te bieden hebben.

 

Aan het einde

Als het allemaal voorbij is moet je gastinstelling jou en je eigen universiteit een kopie van het studiedossier geven waaruit blijkt dat je de leerovereenkomst bent nagekomen en waarin je punten staan. Je eigen universiteit moet je ECTS-studiepunten toekennen voor de activiteiten van je leerovereenkomst.

Julkaistu: Ke, 15/05/2013 - 10:59


Tweet Button: 

Linkit


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä