Portail européen de la jeunesse
Informations et possibilités pour les jeunes en Europe

Van jongereninitiatief naar skatebaan!

Opening Skatepark Tweepuntnul

Als skaten je hobby is en je dat het hele jaar wilt doen, is een indoor skatebaan dé oplossing. Skatepark ’t Stadsplein was een jongereninitiatief in het voormalige Europese subsidieprogramma Youth in Action van 9 jongeren uit Stede Broec.

Ze wilden graag een indoor skatebaan opzetten en skaten promoten onder jongeren op het platteland. De jongeren hebben zelf een plan bedacht en een aanvraag voor subsidie ingediend, zodat er geld was om het project uit te voeren. Het vinden van een goede indoor locatie bleek een grote uitdaging, maar uiteindelijk kon via de gemeente een leegstaande bedrijfsruimte worden gehuurd. Ze bouwden er het grootste indoor skatepark van Noord-Holland. En dit was nog maar het begin.

 

Het jongereninitiatief  heeft namelijk een vervolg gekregen in een eigen stichting: Skatepark Tweepuntnul. Vier dagen in de week is de skatebaan open voor alle jongeren en daarnaast worden er workshops en kinderpartijtjes georganiseerd. ‘Als je in het dorp een jongere met een skateboard ziet dan weet je dat hij naar ons park zal gaan, dat is zo bijzonder’, vertelt één van de initiatiefnemers.

 

In het nieuwe Europese subsidieprogramma Erasmus+ Jeugd is een nationaal jongereninitiatief niet meer mogelijk. Je kunt wel met jongeren uit een ander land iets opzetten! Nieuwsgierig? Check de website!

 

Publié: Mer., 10/09/2014 - 10:55


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Besoin d'aide ou de conseils ?

Poser une question