Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Jongerenambassadeurs: daar kun je met de deur in huis vallen

graffiti text
Foto by: thegraffitiboy http://www.flickr.com/photos/99774046@N00/
Ben jij voor politieke participatie? Ben je jong en wil je je graag actief inzetten in jouw gemeente? Dan ben je een perfecte jongerenambassadeur!

Jongerenambassadeurs is een landelijk project dat ervoor wil zorgen dat jongeren meedenken over wat er afgesproken wordt binnen een gemeente. Komt er een nieuwe speeltuin op dat lege grasveld of moet het juist een grasveld blijven om te kunnen voetballen? Dat bepaal jij toch zeker?!

 

Jongerenambassadeurs zijn het vaste aanspreekpunt voor jongeren binnen de gemeente. Zij vertellen aan de bestuurders van de gemeente wat ze van andere jongeren hebben gehoord. Via bijvoorbeeld een website, maar ook door naar scholen toe te gaan, leggen de ambassadeurs contact met jongeren. Als ambassadeur heb je een brugfunctie tussen de gemeenteambtenaren en de jongeren uit jouw eigen buurt.

 

Wat moet je voor iemand zijn als je ambassadeur bent? Je bent als ambassadeur betrokken bij jouw gemeente. Je bent zelf jong (tussen de 16 en 24 jaar). Dingen die jongeren aangaan zijn belangrijk voor je en je wilt graag dat de mening van andere jongeren de gemeente ook bereikt. Daarnaast ben je niet bang om je stem laten horen: jongerenambassadeurs geven de gemeente gevraagd én ongevraagd advies.

 

Er komen steeds meer gemeenten die meedoen aan het project jongerenambassadeurs. Als  jouw gemeente nog niet meedoet, geef dan de moed niet op. Mail of bel je gemeente eens om te vragen hoe jij als jongere mee kunt denken. Wie weet zijn er bij jullie andere projecten of willen ze door jouw tip wel nadenken over jongerenambassadeurs!

 

Wil je zien hoe jongerenambassadeurs te werk gaan? Kijk dan naar de jongerenambassadeurs in Den Haag, Den Bosch, Zoetermeer of Tilburg.

Gepubliceerd: Di, 16/07/2013 - 12:24


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!