Portail européen de la jeunesse
Informations et possibilités pour les jeunes en Europe

Online informatieplatform in het Chinees

© shutterstock.com - miya227
Oumeng.eu is een nieuw platform dat informatie en tips samenbrengt over heel uiteenlopende onderwerpen. Het is speciaal ontworpen voor Chinees-sprekenden die geïnteresseerd zijn in de EU en haar lidstaten.

Het platform maakt deel uit van de groeiende samenwerking tussen de EU en China.

 

Er worden bruggen gebouwd tussen de Europese Unie en China in verschillende sectoren, zoals digitale technologie en infrastructuur. Een van die bruggen is Oumeng.eu, gecreëerd om Chinees sprekenden toegang te geven tot bruikbare en interessante informatie in hun eigen taal over onderwerpen die van belang zijn voor (de jeugd van) Europa.


 Wat kun je op het platform vinden?

 


Je kunt vrij browsen door alle afbeeldingen en informatieve diensten zoals:

 

  1. Een kalender met alle komende culturele evenementen die worden georganiseerd door ambassades van de EU en andere culturele organisaties, die plaatsvinden in zowel China als Europa.
  2. Een interactieve kaart met informatie en statistieken over alle EU landen.
  3. Veel praktische tips en informatie over het Europese dagelijks leven, inclusief uitleg over  onderwijssystemen (universiteiten, beurzen, etc.), banen (bij Europese bedrijven en bijvoorbeeld ambassades), culturen die je in Europa vindt en reisinformatie (Visa, verzekeringen etc.)

 

EU-China cooperation

Het platform is gelanceerd door de Delegation of the European Union to China in het kader van  40 years of EU-China diplomatic relations om de culturele uitwisseling en persoonlijke interactie tussen de EU en China te vergroten.

 

Een buitengewone vergadering in Brussel op 15-17 september 2015 van de EU-China High Level People-to-People Dialogue (HPPD) is er om het onderlinge begrip tussen China en de EU te versterken. Hoe meer interculturele dialog kan plaatsvinden, hoe meer wederzijds respect en vertrouwen kan worden opgebouwd, vooral op het gebied van jeugd. Bij deze vergadering zijn verschillende organisaties aanwezig die zich sterk maken voor meer werkgelegenheid, ondernemerschap, vrijwilligerswerk en participatie voor jongeren.

 

Als je geinteresseerd bent in projecten die jongerenorganisaties met een Europese en/of Chinese achtergrond: Youth in the EU and China: Working Together to Common Challenges. Dit project wil op zichzelf de positieve invloed van vrijwilligerswerk, op het tegengaan van werkeloosheid onder jongeren, beter bekend maken door middel van trainingen en seminars.

Publié: Jeu., 16/07/2015 - 11:09


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Besoin d'aide ou de conseils ?

Poser une question