Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

EuroMUN: European Model United Nations

Photo by: imo.un https://www.flickr.com/photos/imo-un/
De European Model United Nations is spelenderwijs leren hoe het eraan toegaat in Europese organisaties. EuroMUN 2015 vond plaats van 29 april tot en met 3 maart 2015!

EuroMUN

De European Model United Nations is een simulatie van een aantal belangrijke Europese organisaties. Dit kunnen politieke organisaties zijn, maar ook sociale of economische. Wat ze gemeen hebben is dat alles internationaal is. Een soort rollenspel om alvast te oefenen voor het echte Europese werk.

 

In plaats van meteen het diepe in te springen, doe je alsof je een van de ‘bazen’ van Europa bent. Om te kijken of het je ligt, of je goed bent in wat je dan moet kunnen maar vooral om te zien hoe het er in het echt aan toe gaat. Zie het als een brandoefening waarbij jij een heel gebouw veilig moet evacueren omdat de vlammen uit het dak slaan en het op instorten staat. Als je dat ineens voor elkaar moet krijgen zonder eerst geoefend te hebben vallen er misschien wel doden… en je wist het vast nog niet maar Europese politiek is bijna net zo gevaarlijk ;).

 

Een serieus spel! Je krijgt tijdens EuroMUN de kans om als diplomaat of ambassadeur jouw land, organisatie, overheidsinstelling of politieke partij te vertegenwoordigen in debatten over allerlei onderwerpen. Zo kun je zelf ontdekken hoe complex het werk op Europees niveau is en waar je allemaal rekening mee moet houden als je het eens probeert te worden over iets dat meerdere landen aangaat. Je kunt bijvoorbeeld meedoen in een vergadering of debat van de UN Security Council , de NATO, het Europees Parlement en nog veel meer internationale organisaties.

 

All work, no play?

EuroMUN duurt vijf dagen en kent een intensief programma en geeft je ook de kans om een paar dagen een pre-program te volgen. Elk jaar zijn er andere steden waar je je EuroMUN avontuur kunt beginnen. Dit jaar kon je een paar dagen in Berlijn rondslenteren of bruisend Brussel ontdekken voordat je serieus aan de slag ging.

 

Een MUN is niet alleen maar vijf dagen keihard werken, er is ook een vol sociaal programma. Geen avond hoef je alleen op je kamer door te brengen! Feestjes, etentjes en andere toffe dingen worden voor je georganiseerd waardoor je je mede deelnemers ook buiten de ‘werkvloer’ goed leert kennen.

 

Aanmelden?

Of je je nog kunt inschrijven voor de volgende EuroMUN, kun je op de website zien. Houd hem in de gaten om te weten wanneer de inschrijving voor de volgende editie van EuroMUN geopend wordt.

Gepubliceerd: Di, 30/09/2014 - 14:44


Tweet Button: 

Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!