Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Geef je mening in het Europees Jongerenparlement

youth parliament
Photo by: UK Youth Parliament http://www.flickr.com/photos/ukyp/
Het Europees Jongerenparlement is bedoeld om bij jongeren belangstelling te wekken voor actuele politieke onderwerpen en het democratisch proces, ze zelf te laten nadenken en initiatief te laten nemen. Wil je meedoen?

 

Ben je:

  • tussen 16 en 22?
  • student in Europa?
  • onbevooroordeeld en nieuwsgierig naar andere meningen, culturen en mensen?
  • geïnteresseerd in maatschappelijke onderwerpen?
  • op zoek naar een leuke ervaring?

 

Als je "ja" hebt geantwoord op al deze vragen, kun je je opgeven voor een van de vergaderingen van het EJP (Europees Jongerenparlement). Om deel te kunnen nemen aan een van de internationale vergaderingen, moet je een wedstrijd winnen die door je nationale comité georganiseerd wordt. Maar om een regionale vergadering bij te wonen, volstaat het vaak om je aan te melden.

 

Neem contact op met je nationale comité en ontdek hoe je je aanmeldt. Als jouw land niet in de lijst staat, kun je contact opnemen met het internationale kantoor van het EJP.

 

Hoe werkt het?

Het EJP organiseert jaarlijks 3 internationale vergaderingen van 10 dagen, steeds in een ander Europees land. Tijdens elke vergadering komen de afgevaardigden bijeen in multinationale comités over bepaalde onderwerpen waarover zij een resolutie opstellen die in de algemene vergadering besproken wordt.

 

"Het meest indrukwekkende aspect van het EJP is de kans om een groot aantal verschillende vaardigheden te ontwikkelen: van diplomatieke vaardigheden tot consensusvorming, van retoriek tot leiding geven, van schrijven en redigeren tot geld inzamelen en projectmanagement."
M. Roberts, 27, VK, Venture Capital Management.

 

Achtergrondinformatie

Het EJP is een van de beste plaatsen waar jongeren kunnen deelnemen aan politieke debatten en kunnen kennismaken met nieuwe culturen. Het EJP wordt bestuurd door de Heinz Schwarzkopfstichting "Jong Europa". Jaarlijks doen zo'n 20.000 jongeren uit 35 landen mee aan ruim 100 regionale, nationale en internationale evenementen.

Gepubliceerd: Do, 17/10/2013 - 18:20


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!