Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Waar kun je je mening kwijt?

megaphone
Photo by: tanvach http://www.flickr.com/photos/tanvach/
Je kunt je mening op verschillende manieren geven, bijvoorbeeld door te stemmen of in een Gestructureerde Dialoog. Maar als er geen verkiezingen zijn of wat je te zeggen hebt niet veel met politiek te maken heeft, zijn er andere manieren!

 

Of het nu gaat om politiek en jongerenkwesties of om de samenleving, gezondheid en mensenrechten, op deze websites kan je altijd je standpunt bekend maken, zelfs zonder je kamer te verlaten:

 

Your Voice in Europe: hier kan je de beleidsvorming in de Europese Commissie beïnvloeden door deel te nemen aan raadplegingen, discussies e.d. De Commisie wil je ideeën en kritiek horen en leren van je ervaringen.

 

Citizens’ Agora is je link met het Europees Parlement. Je kunt er deelnemen aan discussies die op de agenda van het Parlement staan. Het gaat over concreet beleid, gebaseerd op alledaagse ervaringen.

 

UNESCO Youth Forum brengt jongeren uit de hele wereld samen om standpunten en ervaringen uit te wisselen, na te denken en te kijken welke overeenkomstige bekommernissen en problemen zij hebben.

 

UNICEF Voices of Youth is een website waar je meer kan leren over kwesties die een weerslag hebben op je leefwereld. Jongeren uit de hele wereld kunnen hier hun mening geven, inzichten verwerven en discussiëren over wereldproblemen, en ook tot actie overgaan.

 

Global Voices is een internationaal, meertalig netwerk van bloggers met teksten, foto's en podcasts uit meer dan 130 landen, waar iedereen informatie over zijn eigen land kan vinden en publiceren. Je kunt dus ook zelf ideeën voorstellen of een artikel schrijven.

 

Gepubliceerd: Do, 17/10/2013 - 18:08


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!