Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Huis van Europa

huis van Europa
Photo by: zoetnet http://www.flickr.com/photos/zoetnet/
Het Huis van Europa bevindt zich in het centrum van Den Haag, vlakbij het Binnenhof.

 

Who’s home?

In het Huis van Europa bevinden zich twee organisaties die iets met de Europese Unie te maken hebben

 

Europees Parlement Informatiebureau in Nederland

Dit informatie bureau is er om iedereen in Nederland te informeren over wat er in de politiek op Europees niveau wordt besproken en besloten. Maar ook wat dat dan precies betekent voor ons in Nederland.

 

Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland

Deze organisatie heeft naast een informatieve functie ook de taak om alles wat er in Nederland wordt besloten door te geven aan Brussel en om de contacten met ambassades van andere landen warm te houden.

 

Infopoint

Het Huis van Europa is vooral een informatiepunt waar iedereen die iets over Europa wil weten gemakkelijk vragen kan stellen. Zo komen er veel journalisten en politici om van de laatste nieuwtjes vanuit Brussel op de hoogte te worden gehouden.

Wil jij ook alles over de Europese Unie te weten komen? Geen probleem. Er zijn brochures met informatie, computers om dingen op te zoeken en medewerkers als je er helemaal niet meer uitkomt. Je kunt er elke werkdag van 9.00 tot 16.00 uur terecht.

 

Europees leren

Voor scholieren en studenten is het Huis van Europa een goede plek om nieuwe dingen te leren. Je kunt er met je klas naartoe om meer te leren over wat er in Brussel allemaal gebeurd. Ben je docent? Kijk dan eens op de website wat de mogelijkheden zijn.

Het Huis van Europa heeft een grote zaal waar debatten, conferenties, colleges, seminars en culturele evenementen mogen worden georganiseerd. Helemaal gratis. Zo kun je een debat houden in een officiële zaal in plaats van in de klas of in de aula. Dat geeft net even een extra leuk tintje aan de discussies. Het thema van het debat of de conferentie moet wel iets met Europa te maken hebben.

Gepubliceerd: Wo, 16/10/2013 - 13:08


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!