Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Een kijkje in de wereld van een EVS'er

Jaarlijks trekken honderden Nederlandse jongeren Europa in om vrijwilligerswerk te gaan doen, met hulp van subsidie van de Europese Unie. Dankzij VR-foto's mochten wij meegluren in de levens van enkele van deze Nederlandse EVS'ers.

European Voluntary Service (EVS) is een van de goedkoopste manieren om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, omdat je subsidie krijgt van de Europese Unie en dus zelf (bijna) geen kosten hoeft te maken. Hier lees je er nog veel meer over en vertellen ook Nederlandse jongeren die op EVS zijn of zijn geweest hun verhaal.

 

Maar wij hebben leuke extra beelden ontvangen, in de vorm van Virtual Reality-foto's! Als je zelf zo'n bril hebt of iemand kent met een VR-bril kun je ze opslaan, openen en écht het leven van deze vrijwilligers binnenstappen, maar ze zijn natuurlijk ook gewoon te bekijken.

 

Max op IJsland:

"Ik ben enkele dagen vrij en dus mijn nieuwe land aan het ontdekken. Dit is echt IJsland zoals mensen denken dat het is denk ik, maar het is ook nog zo veel meer!"

 

Irene op Malta:

"Ik maakte deze foto tijdens circle time. Dan komen alle kinderen van het centrum bij elkaar om samen muziek te maken of een spel te spelen. Vandaag hebben we Imagine van John Lennon gezongen en True Colors van Cindy Lauper."

 

Rosa in Griekenland:

"Het is vakantie dus stil op de opvang van mijn EVS-project, maar mijn mede-vrijwilligers wilden ook wel op de foto. Zij zijn afkomstig uit heel Europa."

 

Benieuwd geworden naar EVS? Er vinden regelmatig informatie-events plaats, die je in onze agenda terug kunt vinden. En mocht je daar niet op kunnen wachten mag je ons ook altijd mailen!

Gepubliceerd: Wo, 19/07/2017 - 14:21


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!