Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Ervaringen van studenten

Elisabeth Seppen (22) en Yvonne Tijmensen (22) vertellen over hun ervaringen als vrijwilliger en leggen uit hoe zij hierin geïnteresseerd raakten.

 

Elisabeth Seppen (22) werkte 2 maanden op een boerderij in Zwitserland:

 

"Via Travel Active ben ik naar Zwitserland vertrokken om daar voor twee maanden in de zomer boerderijwerk te gaan doen. Ik kwam terecht in een heel rustig dorpje, Grächen, dat pal in de Alpen ligt. Samen met het gastgezin heb ik de mooiste plekken kunnen bezoeken. Ik ben op plekken geweest waar toeristen normaal niet komen. Work & Travel is een goedkope manier om een land te leren kennen. Het geld dat ik in programmakosten en de reis ernaartoe heb gestoken heb ik terugverdiend met het werken daar."

 

Lees hier verder.

 

Yvonne Tijmensen (22) werkte 10 maanden met kinderen uit probleemgezinnen in Litouwen:

 

"Ik heb gewerkt bij een naschools opvangcentrum voor kinderen uit probleemgezinnen. Daar heb ik, samen met mijn collega's, activiteiten georganiseerd zoals koken, knutselen en sporten. Het centrum gaf de kinderen kans op wat extra aandacht. Natuurlijk spraken de kinderen geen Engels, dus ben ik de taal van het land gaan leren. Via de gastorganisatie in Litouwen heb ik daar een cursus kunnen volgen. Na ongeveer vier maanden begon ik de taal goed te begrijpen. Ik heb een paar Litouwse vriendinnen leren kennen en in het centrum zelf werkte ook veel Litouwse scholieren en studenten waar ik Litouws en Engels mee sprak."

 

Lees hier verder.

 

 

Gepubliceerd: Wo, 15/05/2013 - 14:09


Tweet Button: 

Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!