Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Vrijwilliger bij een poppodium!

Eline (23) doet vrijwilligerswerk bij Poppodium Nieuwe Nor in Heerlen. Als je haar verhaal leest vraag je je vast af waarom jij nog niet bij een poppodium werkt…

 

Wat voor werk doe je bij het poppodium?

“Je kunt bij de Nieuwe Nor zelf kiezen wat voor vrijwilligerswerk je wilt doen. Je kunt kiezen uit achter de bar staan, jassen aannemen in de garderobe, aan de kassa staan of bij de deur om kaartjes te controleren. Ik werk het liefst achter de bar in de zaal, omdat ik dan de show mee krijg en veel contact heb met de bezoekers.”

 

Met wat voor mensen werk je samen?

“Ons team is heel divers en er werken mensen van allerlei leeftijden: scholieren, studenten, werkenden. Je leert dus een hoop nieuwe mensen kennen. Het werk is hierdoor heel leuk en het kan het prima naast je studie/school.

Ik heb ook meegemaakt hoe het werken met artiesten eraan toegaat, dat is ook heel gaaf. Met Waylon naborrelen of zorgen dat Lucky Fonz III op tijd op het podium staat. Het kan zomaar ineens gebeuren”

 

Is het niet stom om voor niets te werken?

“ Nee, helemaal niet. Alle ervaring die je opdoet en de mensen die je ontmoet zijn de moeite al waard. Het lijkt misschien voor niets, maar eigenlijk krijgen we ook nog heel veel! In het weekend een kleine vergoeding, doordeweeks muntjes van de Nieuwe Nor én als je hier twee keer in de maand werkt kom je op de gastenlijst en mag je gratis naar alle concerten. Als het concert niet is uitverkocht mag je zelfs gratis iemand meenemen. Ik heb al gave concerten gezien zonder een kaartje te hoeven kopen: Go Back to the Zoo, Mister & Mississippi, DeWolff…

 

Daarnaast doen we ook altijd veel leuke dingen met het team : we gaan bowlen, er wordt soms speciaal voor ons gekookt, we gaan naar het theater en naar concerten in andere zalen. We hebben zelfs een tapcursus gehad bij ‘ons’ biermerk.”

 

Wat leer je dan allemaal als vrijwilliger?

“Alleen maar leuke dingen: Ik kan nu zeker tien biertjes perfect achter elkaar tappen! Ik heb veel horeca-ervaring opgedaan dus dat is heel fijn voor mijn CV. Als vrijwilliger heb je daarnaast veel medezeggenschap, dus ik heb ook veel geleerd over hoe een poppodium functioneert en wat er allemaal bij komt kijken. Vrijwilligers hebben een cursus gevolgd over hoe je om moet gaan met agressie en ik heb de kans gekregen om via het poppodium te werken als artiestenbegeleidster op het festival Booch!”

Gepubliceerd: Wo, 18/12/2013 - 14:12


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!