Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

EVS - Ben je vrij? Word vrijwilliger!

construction workplace
Foto by: BouwordeVlaanderen http://www.flickr.com/photos/bouworde/
Voor bijna niets naar een land in Europa? Een jaar er tussenuit om erachter te komen wat je graag wilt in de toekomst? Dat kan!

 Met EVS sla je een hoop vliegen in één klap: je kunt op reis, een nieuwe cultuur ontdekken, mensen ontmoeten, jezelf leren kennen én je doet vrijwilligerswerk waar je een hoop van leert.

EVS staat voor European Voluntary Service oftewel Europese Vrijwilligers Service. Het is een onderdeel van het Europese subsidieprogramma Erasmus+. Ben je tussen de 17 en de 30 jaar? Dan kun je meedoen.

 

Met EVS kun je bijna kostenloos tussen de twee en twaalf maanden naar het buitenland. Je werkt dan mee aan een project dat je zelf hebt uitgekozen. Het project moet wel verbonden zijn aan een non-profitorganisatie. Kijk eens rond in de EVS-database wat er allemaal mogelijk is.

 

Als je vrijwilligerswerk wilt gaan doen via EVS, heb je eerst een zendorganisatie nodig. Er zijn er ongeveer tien in Nederland. De zendorganisatie is jouw contactpunt in Nederland, zij helpen je bij het vinden van een mooi project in een ander Europees land. Daarna helpen ze je met de voorbereidingen en vragen jullie subsidie aan voor jouw avontuur. Je reiskosten en onderdak worden voor het grootste deel vergoed en je krijgt zelfs zakgeld mee!
 

Wil je meer weten voordat je een beslissing maakt? Geen probleem, dan kun je terecht bij een van de YES-EVS avonden in Utrecht waar je informatie krijgt en vooral vragen kunt stellen over wat je mag verwachten. Kijk hier wanneer de volgende YES/EVS avond plaatsvindt.

Gepubliceerd: Do, 18/07/2013 - 16:08


Tweet Button: 

Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!