Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

YES/EVS-informatieavond

Photo by: *_Abhi_* https://www.flickr.com/photos/abhi_ryan/
Wil jij vrijwilligerswerk gaan doen mét subsidie in een land in Europa of net daarbuiten? Dat kan met EVS! Meer informatie kun je online vinden maar je kunt ook naar een real life infoavond komen.

Tijdens een YES/EVS-informatieavond hoor je alles over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk in het buitenland via European Voluntary Service (EVS). De informatie is bedoeld voor jongeren die geïnteresseerd zijn om met subsidie van Erasmus+ voor langere tijd (2 tot 12 maanden) vrijwilligerswerk in een land in Europa te doen.

 

Wat leer je op zo’n avond?

Je hoort welke mogelijkheden EVS (European Voluntary Service) jou biedt en hoe je via EVS naar het buitenland kunt om werkervaring op te doen. Tijdens EVS leer je sowieso op eigen benen staan, je leert werken in een team met internationale vrijwilligers, je hebt volop de kans om jezelf te ontwikkelen en een andere cultuur van dichtbij mee te maken.

 

En dan? Veel geregel?

Op EVS gaan hoef je niet alleen te regelen. Dat doe je samen met een zendorganisatie. Een zendorganisatie is een organisatie die meestal zelf ook internationale vrijwilligers ontvangt en dus weet wat er allemaal bij komt kijken om dat te regelen. Er zijn altijd zendorganisaties die je verder kunnen helpen met de praktische organisatie van jouw EVS avontuur aanwezig tijdens een YES/EVS avond.

 

Zendorganisaties weten als geen ander wat er allemaal geregeld moet worden als je op EVS wilt. Zij vragen de subsidie voor je aan, houden een vinger aan de pols bij de organisatie die jou gaat ontvangen en zijn jouw contactpunt als je eenmaal in Portugal, Finland of Armenië aan het werk bent.

 

Waar en wanneer kun je informatie krijgen?

De informatieavonden over EVS vinden plaats in Utrecht, meestal in de avond bij het Nederlands Jeugdinstituut vlakbij het station. Wanneer de volgende is kun je hier checken!

 

Gepubliceerd: Do, 19/02/2015 - 13:06


Tweet Button: 

Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!