Evrópska ungmennagáttin
Upplýsingar og tækifæri fyrir ungt fólk vítt og breitt í Evrópu.

Youthpass

the world in your hand
designed by freepik.com
Als je wilt laten zien wat een jongerenuitwisseling, vrijwilligersproject, training of andere activiteit jou heeft opgeleverd en wat je ervan geleerd hebt, dan is Youthpass de uitkomst.

Iedereen die een baan zoekt of heeft gezocht weet het: ze zoeken ervaring, ervaring en nog eens ervaring. Het is natuurlijk zonde als je niet officieel kunt tonen dat je internationale ervaring hebt opgedaan terwijl dat soms juist zo belangrijk is als je die ene baan écht heel graag wilt hebben.


Daar komt Youthpass van pas! Youthpass is een tool voor deelnemers van het subsidieprogramma Erasmus+. Met Youthpass kun je laten zien wat je hebt gedaan en geleerd tijdens je EVS, jongerenuitwisseling, training of netwerkactiviteit. Youthpass geeft je de mogelijkheid om een certificaat (of certificaten) samen te stellen waarmee je kunt tonen wat je voor ervaring, skills en/of leerdoelen je behaald hebt. Erkenning voor wat je hebt gedaan, mooi toch? Dat is precies het doel.

 

Niet-formeel leren
Youthpass is een onderdeel van de strategie van de Europese Commissie om de erkenning van niet-formeel leren te bevorderen. Door Youthpass staan er straks duidelijke gevalideerde leerpunten op papier die vertellen wat je hebt gedaan en wat ‘de zin’ van je project was. Dan heb je het zeker niet voor niets gedaan! 

 

Voordelen van Youthpass:
• Als deelnemer van het programma Erasmus+ beschrijf je met behulp van Youthpass wat je hebt gedaan tijdens je project en welke competenties je hebt behaald. Zo wordt niet-formeel leren omgezet in termen van formeel leren.
• Youthpass laat zien dat je als jongere of jongerenwerker actief bent als Europees burger.
• Met Youthpass kun je je CV completer maken, omdat je ‘credits’ krijgt voor je opgedane kennis en ervaring.

 

Je kunt op de website van Youthpass zelf je certificaten aanmaken, of uitproberen hoe het allemaal werkt voordat je je skills vast laat leggen.

Útgefið efni: Fim, 14/11/2013 - 09:41


Tweet Button: 

Skyldir tenglar


Info for young people in the western balkans

Vantar þig ráðgjöf sérfræðings?

Ask us!