Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Vrijwilligerswerk dat geld bespaart!

Glasto
Photo by: SimplyA http://www.flickr.com/photos/simplya/
Wie denkt dat vrijwilligers alleen maar koffie drinken of wandelen met bejaarden heeft het mis. En dat het sowieso niet gaaf is omdat je er niet voor betaald krijgt kan ook nog wel eens meevallen…

 

Voor vrijwilligerswerk krijg je doorgaans geen geld, maar dat je niets krijgt hoeft niet te betekenen dat je ook niets “verdient”.

 

Veel festivals in binnen-  en buitenland maken gebruik van vrijwilligers. Je werkt dan tijdens het festival als bijvoorbeeld kaartjescontroleur, bartender of beveiliger. Of je loopt op het terrein rond om te kijken of alles goed gaat met de bezoekers. Voor dat werk krijg je inderdaad geen geld, maar als je geen dienst hebt ben je wel al op het festivalterrein! Meestal werk je diensten van een paar uur en heb je ook steeds een paar uur vrij. Zo kun je toch de sfeer opsnuiven en bands zien zonder een kaartje te kopen.

 

Anne werkte op Lowlands, NL :

“Via de scouting kwam ik bij de milieubrigade op Lowlands terecht. Dat betekende het hele weekend gratis festivallen inclusief catering backstage en/of munten voor op het terrein! Ik moest steeds 2 uur werken en was dan 4 uur vrij (zowel overdag als 's nachts) en werkte met een groep van 3 of 4 mensen.  Alle bands die ik wilde zien heb ik kunnen zien. Er was bijna altijd wel iemand uit een andere groep die wilde ruilen.”

 

Nienke was vrijwilliger op Glastonbury, UK:

" Het werk was verdeeld over drie diensten van acht uur, en maar één dienst was tijdens concerten :) Ik heb kaartjes gecontroleerd en als algemeen aanspreekpunt op het festivalterrein rondgelopen. We hielden gewoon de bezoekers goed in de gaten, als er iets misging konden we direct de beveiliging of EHBO oproepen met een portofoon. Gaaf en… als je gratis naar Jake Bugg, Mumford and Sons, Kenny Rogers, Vampire Weekend, Rolling Stones, the Lumineers, the Vaccines, Editors en Bastille mag… “

Gepubliceerd: Di, 17/09/2013 - 11:16


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!