Euroopa Noorteportaal
Teave ja võimalused noortele kogu Euroopas.

Buitenlandse kansen met Erasmus+

Stel: je wilt naar het buitenland om te studeren of werkervaring op te doen. Dan biedt Europa je die kans! Sinds dit jaar is er namelijk Erasmus+. Dat is een Europees subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport.

Het idee achter Erasmus+
Europa moet slimmer worden om een aantrekkelijke kenniseconomie te zijn en te blijven en te kunnen concurreren met andere kennisregio’s, waar ook ter wereld. Daarom investeert het  in onderwijs, opleidingen en andere manieren om te leren, zodat mensen zich voortdurend ontwikkelen. De kennis en vaardigheden die men hierdoor krijgt, maakt uiteindelijk de Europese economie sterker. Erasmus+ is hét middel om dit doel te bereiken.

 

Hoe werkt het?
Erasmus+ bestaat uit actielijnen, die ook wel Key Actions (KA) worden genoemd. Er zijn er drie:
Individuele mobiliteit (KA1) vergroot de kansen van jongeren en jongerenwerkers door een internationale ervaring. Hiermee kun jij bijvoorbeeld 2-12 maanden naar het buitenland via de European Voluntary Service (EVS). Of studeren via Erasmus.
Institutionele samenwerking (KA2) verbetert en vernieuwt het jongerenwerk door internationale en duurzame samenwerking van bijvoorbeeld onderwijsinstellingen, jongerenorganisaties en ondernemingen.
En via de Beleidsontwikkeling (KA3) worden jongeren betrokken bij het jeugdbeleid door bijeenkomsten met jongeren en beleidsmakers. Deze actielijnen bieden weer allemaal mogelijkheden. Wat Erasmus+ voor jou kan betekenen zie je in deze animatie:

 

 


 

Avaldatud: Kolmap, 23/07/2014 - 09:32


Tweet Button: 

Lingid


Info for young people in the western balkans

Vajad eksperdi abi või nõuannet?

Küsi meilt!