Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Wetenschap: echt iets voor meisjes

New Technology - Iris Slootheer, young student in applied physics

Vrouwen zijn nog altijd ondervertegenwoordigd bij wetenschappen, technologie en onderzoek in Europa, hoewel op school meisjes helemaal niet onderdoen voor jongens op die gebieden. De wetenschap heeft vrouwen nodig!

New Technology - Iris Slootheer, student in toegepaste natuurkunde

 

Als je als vrouw wetenschap of techniek gaat studeren, kun je misschien voor de volgende wetenschappelijke doorbraak zorgen! De Europese Commissie helpt je je droombaan te vinden met de campagne Wetenschap: echt iets voor meisjes!

 

Wat is jouw plek in de wetenschap?
Ontdek je droombaan via een quiz. Kijk ook eens op de pagina met evenementen of de campagne bij jou in de buurt voorbij komt. Vergeet alle vooroordelen en laat de wereld zien dat wetenschap echt iets voor meisjes is.

 

In de wetenschap kun je een verschil maken in het leven van veel mensen. Stel je voor dat je echt iets kunt bedenken dat helpt om het milieu te beschermen, meer voedsel te produceren of de armoede te bestrijden. Of dat je je verbeelding en creativiteit gebruikt om dingen uit te vinden en vragen te stellen waaraan nog niemand anders heeft gedacht. De wetenschap is misschien jouw grote toekomstkans! Als onderzoeker kun je zelfs de wereld rondreizen en werken in een internationaal team.

 

Achtergrondinformatie
Er is heel wat vrouwelijk talent in Europa en de meeste universitair gediplomeerden zijn vrouwen, maar aan de top van de wetenschap zijn er nog altijd weinig vrouwen actief. Ze zijn vooral ondervertegenwoordigd in richtingen als ingenieurswetenschappen, productie, bouw, wiskunde en computerwetenschappen, hoewel meisjes op school daar vaak evenveel belangstelling voor hebben als jongens.

Gepubliceerd: Do, 16/05/2013 - 16:49


Tweet Button: 

Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!