Portal Europeu da Juventude
Informações e oportunidades para os jovens na Europa.

Reisbeurzen van de European Cultural Foundation

Met behulp van de 'STEP Beyond'-reisbeurzen van de European Cultural Foundation (ECF) kunnen kunstenaars en cultuurprofessionals ideeën, vaardigheden en inspiratie opdoen en uitwisselen binnen Europa en de aangrenzende landen.

De European Cultural Foundation ondersteunt projecten die uitgaan van de volgende drie beginselen: mensen mondiger maken via kunst en cultuur, kennisbronnen met elkaar verbinden en cultuurbeleid afstemmen op cultuurschepping.

 

Kom je in aanmerking?
Als je kunstenaar bent of werkt in de culturele sector, jonger bent dan 35 jaar en afkomstig bent uit Europa of een aangrenzend land, kun je een beurs aanvragen.  De ECF ondersteunt alle vormen van artistieke en culturele expressie: muziek, beeldende kunst, theater, dans, film, documentaire, multimedia, fotografie, design, mode en culturele infrastructuur. Als je nog twijfelt kun je de eligibility wizard gebruiken om te kijken of een ECF-beurs iets voor jou is.

 

Termijnen
Er zijn geen vaste deadlines voor het programma STEP Beyond. Je kunt dus het hele jaar je aanvraag indienen. Lees van tevoren grondig de handleiding (application guidelines). Meestal verneem je na ongeveer een maand of je een beurs krijgt, maar in vakantieperiodes kan het wat langer duren.

 

Achtergrondinformatie
Sinds 2003 heeft de ECF honderden STEP Beyond-reisbeurzen toegekend. In 2011 waren er 845 aanvragen, waarvan de ECF er 261 goedkeurde. Er werd telkens een bedrag tussen 250 en 700 euro uitgekeerd.

Publicado: qui, 16/05/2013 - 15:40


Tweet Button: 

Ligações úteis


Info for young people in the western balkans

Precisas de aconselhamento especializado?

Pergunta-nos!