Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Write Now!

designed by freepik.com
Write Now! is een wedstrijd voor jonge ambitieuze schrijvers en schrijfsters.

Als jij tussen de 15 en 25 bent en je wilt eigenlijk niets liever dan schrijver worden? Dan is Write Now! een hele toffe manier om je talent te testen én jezelf een uitdaging te geven.

 

Deelnemen

De inschrijving voor Write Now! 2016 opent in november 2015, tijd om te beginnen aan je beste tekst tot nu toe... Write Now! wedstrijddeelnemer worden werkt zo: je stuurt een verhaal of een aantal gedichten, een filmscenario of een songtekst in. Vervolgens komt jouw werk eerst in een voorronde terecht. Deze voorronden worden in heel Nederland, Vlaanderen en zelfs in Suriname in meerdere regio’s gehouden.

 

Finaleplaatsen

Winnaars van de regionale voorronden gaan door naar de finale, in 2015 was deze in Rotterdam. Maar er is nog een manier om door te dringen tot de finale: met een wildcard. Vier tweede of derde prijswinnaars uit de regio kunnen zich alsnog met een wildcard voor de finale plaatsen.

En dan komt de grote finale. Nu gaat het er echt om wie het allerbeste stuk schrijft. Je tekst waarmee je de voorronde door bent gekomen telt niet meer mee. Finalisten maken allemaal een nieuwe tekst en ontmoeten elkaar tijdens het finaleweekend. Als finalist krijg je nog even een boost aan masterclasses mee tijdens dit weekend. Naast de winnaar volgens de jury, wordt bij de finale ook de publieksprijs (de inzending met de meeste stemmen) bekend gemaakt.

 

Win, win, win.
Je kunt heel wat winnen als je meedoet aan Write Now! Per voorronde zijn er drie prijzen: €250,- aan boekenbonnen, €125,- aan boekenbonnen en €75,- aan boekenbonnen. De hoofdprijs is nog veel gaver, die van Write Now! 2015 was namelijk een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie of bij Creatief Schrijven én een optreden tijdens het “Geen Daden Maar Woorden Festival” in Rotterdam. De finalist met de meeste stemmen van het publiek won dit jaar een iPad en een publicatie in Metro Vlaanderen.

 

Meer info en inschrijven voor Write Now!

 

Gepubliceerd: Wo, 23/09/2015 - 11:47


Tweet Button: 

Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!