Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

European Border Breaker Awards

Photo by: Guido van Nispen https://www.flickr.com/photos/vannispen/
Iedere muzikant die in een bandje speelt en graag wil doorbreken, droomt natuurlijk van internationaal succes.

De European Border Breakers Awards (EBBA) zijn prijzen van de Europese Commissie en de European Broadcasting Union (EBU) voor tien debuterende Europese artiesten, die het niet alleen goed doen in het land waar ze vandaan komen maar ook in het buitenland succesvol zijn. 

 

De Europese Commissie en andere Europese instellingen vinden het belangrijk dat muziek grenzelozer wordt. Dat je als bandje niet alleen bekendheid ambieert in je eigen land maar verder droomt dan de landsgrens. Bekend worden in Europa ligt dan het meest voor de hand… als debuterende band bekend worden in het buitenland is natuurlijk een hele gave prestatie! Het betekent dat jouw muziek universeel is en meerdere culturen en verschillende mensen weet te raken. En daarom zijn de European Border Breakers Awards er! Om bands erkenning te geven voor hun succes in het buitenland.

 

Winnaars van een European Border Breakers Award zijn onder andere Milow, Katie Melua, Damien Rice, Caro Emerald, Stromae, Adele en Mumford and Sons.

 

De EBBA's werden in 2004 door de Europese Commissie in het leven geroepen en is een prijs van de Europese Unie (EU). De selectie en de feestelijke prijsuitreiking worden georganiseerd door Stichting Noorderslag, een organisatie wiens missie de circulatie van Europese popmuziek is.

 

Eurosonic Noorderslag is een belangrijk  platform voor Europese muziek en dit meerdaagse festival in het noorden van ons land is voor veel acts een belangrijke stap (geweest) bij hun internationale doorbraak. Er komen altijd 400 afgevaardigden van internationale festivals spelen op Noorderslag en dat internationale karakter staat hoog op de prioriteitenlijst.

 

Awards

Al vele jaren worden tijdens Eurosonic Noorderslag verschillende internationale awards uitgereikt. Doel is het belonen van succes binnen de muziekindustrie en een tastbaar bewijs krijgen voor hard werken. Naast de EBBA Awards worden er ook de volgende internationale prijzen uitgereikt:

 

* European Festival Awards, presented by Yourope and Virtual Festivals Europe: een prijzenreeks voor de beste Europese festivals met als doel het stimuleren van de grote diversiteit van  het Europese festival.

 

* Interactive Awards: een prijs van <theFactor.e> en Buma Stemra voor Europese bands die zichzelf via het wereldwijde web op bijzondere en originele wijze 'in the picture' hebben gespeeld.

Gepubliceerd: Zo, 12/10/2014 - 20:35


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!