Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Conservatoria in Europa (AEC)

cello
Photo by: CelloPics http://www.flickr.com/photos/mtip/
De Association Européenne des Conservatoires, Académies de Musique et Musikhochschulen (AEC) is een Europees network voor cultureel onderwijs sinds 1953.

 

Het AEC behartigt de belangen van de instituten die professionele muzikanten opleiden. Er zijn meer dan 280 instituten in 55 landen lid.

 

AEC maakt zich sterk voor de bevordering van European Higher Music Education. Maar ook voor muziek, kunst en cultuur in de hedendaagse samenleving en voor de samenleving van de toekomst. Dit gebeurt door ondersteuning, informatie en advies van experts voor de insituten die hoger onderwijs in de muziek aanbieden. Ook houdt het AEC zich bezig met diplomatie en samenwerkingsverbanden op Europees en internationaal niveau, en  bedenkt het middelen om de kennis over en het niveau van het hogere muziekonderwijs te vergroten in Europa en daar buiten.

 

Muziek is trouwens niet het enige waar de AEC zich voor inzet, ook de zusterdisciplines dans en drama worden actief opgenomen in het beleid.

 

Doelen van het AEC

a) Ondersteuning en informatie verstrekken aan lid-instituten.

b) Evenementen organiseren en netwerken vormen.

c) Verbinding leggen met andere organisaties door externe links.

d) Diplomatie, oftewel de belangen van het hogere muziekonderwijs op nationaal, Europees en internationaal niveau behartigen.

 

Stages

Het AEC biedt ook stages aan voor bijvoorbeeld studenten die een internationaal getinte of sociale studie doen en de richting van cultureel management op willen.  Als jij graag ervaring wilt opdoen op Europees niveau in de culturele sector is deze stage iets voor jou. Je kunt zelf kiezen wat je het liefst zou willen doen: of je organiseert evenementen, seminars en conferenties, je duikt in de dagelijkse werkzaamheden op kantoor die de organisatie draaiende houden of je doet onderzoek naar professioneel muziekonderwijs in Europa.

 

De Engelse taal moet je voor deze stage op hoog niveau beheersen en kennis van het Frans, Italiaans of Duits is een pre. Je stage vindt plaats in Brussel en je krijgt een vergoeding voor je werkzaamheden en reiskosten.

Gepubliceerd: Do, 31/10/2013 - 14:07


Tweet Button: 

Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!