Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Word een Bogliasco-fellow!

theatre
Photo by: Bahman Farzad http://www.flickr.com/photos/21644167@N04/
Ben je bezig met geavanceerd creatief werk of wetenschappelijk onderzoek op cultureel gebied? Dan kun je misschien Bogliasco-fellow worden en verblijven in het Liguria-studiecentrum aan de Italiaanse Riviera.

 

Het Liguria-studiecentrum van de Bogliasco-stichting in Bogliasco bij Genua, geeft residentiële fellowships aan kunstenaars en geleerden van alle landen, geslachten en leeftijden.

 

Kom ik hiervoor in aanmerking?

Je komt in aanmerking als je creatief of wetenschappelijk werk doet op het gebied van archeologie, architectuur, de klassieke oudheid, dans, film/video, geschiedenis, landschapsarchitectuur, literatuur, muziek, filosofie, theater of beeldende kunsten. Opgelet: het studiecentrum heeft geen repetitiestudio waar je je intensief zou kunnen voorbereiden op een dans-, muziek-, theater- of andere voorstelling.

 

Hoe dien ik een aanvraag in?

Om Bogliasco-fellow te worden, moet je bewijzen dat je in jouw discipline al veel bereikt hebt, rekening houdend met je leeftijd en ervaring. Je moet ook de projecten beschrijven die je in Bogliasco wilt uitvoeren. Je kunt je aanvraag indienen in het Engels, Frans, Duits, Italiaans of Spaans. Op de website van de Bogliasco-stichting vind je meer informatie over de aanvraagprocedure. Let er vooral op welke documenten je nodig hebt. Studenten die nog met hun opleiding bezig zijn, kunnen geen Bogliasco-fellow worden.

 

Termijnen

De fellowships lopen meestal van september tot december (najaar/winter) en van februari tot mei (winter/voorjaar), en de deadlines voor de aanvragen zijn respectievelijk in januari en april. Op de website vind je de precieze data voor dit jaar.

 

Er zijn sinds de opening in 1996 al bijna 700 fellows uit 40 landen te gast geweest in Bogliasco. Ieder jaar verleent de stichting ongeveer 50 fellowships, meestal voor 30 tot 34 dagen.

 

Gepubliceerd: Wo, 30/10/2013 - 14:56


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!