Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Europeana

Europeana
Photo by: Europeana EU http://www.flickr.com/photos/europeanaimages2/
Een bezoek aan de bieb was nog nooit zo leuk.

 

Europeana is een digitale bibliotheek en dé internetbibliotheek van heel Europa. Door Europeana hoef je niet meer naar Parijs om mooie schilderijen uit het Louvre te zien, kun je online het Kröller-Müller bezoeken of de Griekse tempel bekijken die in het Londense British Museum staat te pronken.

 

Europeana

Europeana verzamelt Europees erfgoed in een digitale databank om alles van waarde uit Europa te bewaren op een plek. Een geniaal idee dat in ons eigen Den Haag wordt uitgevoerd. De Koninklijke bibliotheek beheert Europeana, mede omdat Nederland een van de landen in Europa is die al ver zijn met het digitaliseren van de collecties in musea, bibliotheken en andere archieven.

 

Alle nationale bibliotheken van de 27 lidstaten van de EU en meer dan duizend Europese culturele organisaties leveren materiaal aan voor Europeana. De verzameling is nooit af, hoe completer de collectie Europese schatten online wordt, hoe mooier het is voor de bibliotheek.

 

Iedereen heeft er iets aan: je kunt tijdens een spreekbeurt even een museumstuk laten zien of een zeldzaam boek lezen dat je anders nooit zou mogen aanraken. En als je niet zo makkelijk naar een museum of bibliotheek kunt, geeft Europeana je de kans zonder te hoeven lopen, reizen of energie te verspillen een reis te maken langs hoogtepunten uit de Europese geschiedenis.

 

Met My Europeana kun je zelfs je eigen museum inrichten met dingen die jij interessant vind en wilt bewaren.

Gepubliceerd: Wo, 16/10/2013 - 12:12


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!