Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Liftcentrales

Photo by: Christiaan Triebert https://www.flickr.com/photos/christiaantriebert/
Liften, je ouders deden het vroeger ongetwijfeld. Vooral de generatie babyboomers kon er wat van! In de seventies was liften dé manier om wat van Europa te zien.

Niet iedereen had zomaar een auto, zoals nu meestal het geval is en dus werd er veel meer gezamenlijk gebruik gemaakt van deze luxe. En zeg nou zelf… toch op vakantie ook al had je niet veel geld, dat is ideaal toch?

 

True, de wereld is inmiddels veranderd… met vakantieveilingen, prijsvechters die je heel de aardbol over vliegen en glampings die overal uit de grond lijken te schieten. Maar soms lonkt het avontuur, niet alles tot in de puntjes plannen, het onverwachte omarmen en gewoon daar stoppen en je tentje opzetten waar precies op dat moment de zon schijnt!

 

Vanzelfsprekend wordt liften nu anders aangepakt dan ‘back in the days’. De hippiecultuur is helaas een beetje voorbij. Er zijn nu online platforms waarop je van tevoren kunt zien of er chauffeurs zijn die wel lifters willen meenemen en waar deze mensen naartoe rijden. Vaak weet je nu ook al voordat je instapt of je een vergoeding moet betalen. Hieronder zie je een paar Europese liftcentrales die je eens kunt bekijken:

 

HitchHikers: http://www.hitchhikers.org/index.cgi?lang=nl

Carpooling (FR): http://www.carpooling.fr/

Backseat Surfing: http://backseatsurfing.com/

Carpooling (UK): http://www.carpooling.co.uk/

Eurostop (BE): http://www.eurostop.be/

Carpooling (DE): http://www.mitfahrzentrale.de/

 

Natuurlijk moet je altijd op je eigen en andermans veiligheid letten. Voelt iets niet goed, stap dan niet in of sla alarm. Reis bij voorkeur samen met iemand anders samen en gebruik gewoon je gezonde verstand. Dan is liften echt een gave reisoptie waarbij je nieuwe mensen ontmoet, interessante reisverhalen tegenkomt en ook nog eens milieuvriendelijk bezig bent.

Gepubliceerd: Di, 07/04/2015 - 16:06


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!