Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Vliegen is echt niet je enige optie…

train
Photo by: Alison Christine https://www.flickr.com/photos/alisonchristine/
Omdat Europa zo’n lekker compact continent is, kun je al die landen mooi per bus, trein, ferry of auto doorkruisen!

Trein

De trein is echt perfect om ongestoord van de omgeving te genieten, maar dat is niet de enige reden om eens tjoeke-tjoeke-tuf-tuf door Europa te trekken: waar anders kun je nota bene liggend in een bed enorme afstanden afleggen? Lang leve de nachttrein, dat is nog eens efficient reizen, slapend verrijkt worden zeg maar…

 

 InterRail: the pass to travel in Europe by train: van plan om meerdere Europese landen in een korte tijd te gaan bezoeken? Dan is een InterRail pass echt een uitkomst, je bespaart flink op de kosten als je niet al je treinreizen apart boekt maar in één pass. Er zijn verschillende routes of een pass waarmee je heel Europa kunt zien.

 

RailEurope: plan je eigen treinreizen bij een van de 50 verschillende treinbedrijven die Europa rijk is, hier vind je ze allemaal bij elkaar.

 

Railfaneurope: een portal om snel bij Europese websites van de nationale spoorwegen te komen.

 

Bus

Ietsje langzamer dan de trein, maar ze kunnen wel overal komen en je reist goedkoop en zonder zelf te hoeven rijden: busje komt zo…

 

Eurolines: voor lange afstanden per bus (meestal kun je ook ‘s nachts reizen om zo weinig mogelijk tijd te veriezen). Eurolines verbindt alle grote Europese steden met elkaar voor een zo zacht mogelijk prijsje.

 

Busabout: deze busdienst presenteert zichzelf als alternatieve keuze als je met de bus wilt reizen. Mét uniek hop-on hop-off systeem. 

 

Megabus: nog een low-budget optie om Europese steden te bezoeken.

 

Auto

Of je er nou zelf een bezit of niet, met de auto door Europa cruisen kan altijd. Wel eens aan international carpoolen gedacht? Dat is ook een verrassend easy optie toch? En een auto huren kan natuurlijk ook altijd, al is dat wel wat duurder dan samen een auto delen en zo tegelijkertijd de kosten drukken en nieuwe vrienden maken terwijl je reist.

 

Carpooling.com: misschien wel de groenste manier om Europa te ontdekken, zoek naar carpoolers in wel 40 verschillende landen.

 

RoadSharing: als je je auto wilt delen of wilt gaan liften.

 

Blablacar: de website die chauffeurs met lege plekken in de auto koppelt aan passagiers die een Europese ‘ride’ nodig hebben.


Ferry

Soms ligt er gewoon een grote plas water in de weg, en is een (overnight) ferry de beste optie om snel op je plaats van bestemming te komen. Denk vooral als je wilt gaan reizen in het Mediterraanse gebied of in Scandinavië aan de boot!

 

Ferrylines.com: wist je dat er meer dan 1800 ferry routes zijn in Europa?

 

Aferry.com: voor ferry routes naar Engeland, Frankrijk, Spanje, Ierland, Nederland en in de Mediterraanse zee.

 

Gepubliceerd: Vr, 16/05/2014 - 15:56


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!