Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Au pair

au pair
Photo by: ilovejooky http://www.flickr.com/photos/the_dye_family/
Wat is een au pair eigenlijk precies? Volgens de Van Dale is het iemand die tegen kost en inwoning huiselijke diensten verricht. Je woont dus in het huis van de mensen voor wie je werkt. Nooit meer te laat op je werk!

 

Maar wat ben je dan precies? Ben je een nanny? Schoonmaakster? Kok? Klusjesman? Mentor? Huiswerkbegeleider? Eigenlijk ben je dat allemaal. Als au pair kom je in principe bij een ander gezin wonen om voor de kinderen te zorgen, maar vaak ook om het huis schoon te houden en te koken.

 

Als au pair neem je de zorg voor de kinderen (voor een deel) over van de ouders. Dit kan nodig zijn omdat de ouders werk hebben waarbij ze veel van huis zijn of omdat ze het belangrijk vinden dat hun kinderen leren omgaan met verschillende mensen en in aanraking komen met andere nationaliteiten.

 

Deze ouders geven jou als au pair de mogelijkheid om een unieke ervaring op te doen. Je ziet hun kinderen van dichtbij opgroeien, krijgt een hechte band met je nieuwe familie en helpt hen zoveel je maar kunt. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en je moet je aanpassen aan je nieuwe omgeving, best lastig. Maar als het je lukt is deze ervaring onbetaalbaar.

 

Voor een langere tijd voor de kinderen van iemand anders zorgen is een hele opgave. Maar je komt ook echt nog wel aan jezelf toe. Meestal krijg je zakgeld en ben je in het weekend vrij om leuke dingen te doen. Ook een nieuwe taal en een ander land ontdekken, vrienden maken, jezelf leren kennen en steeds sterker in je schoenen staan, horen bij au pair zijn.

Gepubliceerd: Di, 10/09/2013 - 14:12


Tweet Button: 

Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!