Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

De leukste hostels in Europa

Nieuwe stukjes Europa ontdekken is leuk, maar weet je wat nog leuker is? Nieuwe stukjes Europa ontdekken en in de vetste hostelkamers slapen! Want hoewel je er vooral slaapt, maken ze je reis wél leuker. Zoals deze hostels:

Train Hostel, Brussel

Vanaf € 24 p.p. in een 9-persoons slaapzaal

 

Dit hostel met treinthema is de perfecte plek voor wie het liefst zelfs 's nachts nog onderweg is. Slaap in een echte coupé of in een slaapzaal die net een coupé lijkt. En het beste? Hier wordt je 's nachts in ieder geval niet wakker vanwege kaartjescontrole, hobbelig spoor of het fluitje van de conducteur.

 

Ostel, Berlijn
Vanaf  € 30 p.p. in een 1-persoonskamer

 

Vind je het jammer dat je (misschien) nog niet geboren was voor de Berlijnse muur viel en dus nooit hebt kunnen binnengluren in de DDR? Dan moet je gewoon een nachtje Ostel boeken. Hier vind je namelijk originele meubels én behangetjes uit die tijd en kom je dichterbij dan je vandaag de dag nog zou denken. Zelfs op het toilet.

 

Hostel Hektor, Tartu

Vanaf € 16 p.p. in een 4-persoons kamer

 

Waarschijnlijk is dit het meest kleurrijke hostel van Europa, zonder dat het overdreven druk wordt. De kleur van de vloer in je kamer kun je niet kiezen, zo schrijft Hostel Hektor zelf, maar dat er een spatje geel te vinden zal zijn staat vast. En daar word je vrolijk wakker van - en val je vrolijk mee in slaap!

 

 

Een bericht gedeeld door aly (@earlysherr) op

Subspace Hostel, Zagreb

Vanaf € 19 p.p. in een 10-persoons slaapzaal

 

Naar de ruimte kun je nog niet, maar je kunt wel naar Zagreb! In dit Japanese style-capsulehotel heb je niet alleen je eigen privékamertje op enkele vierkante meters, maar eigenlijk gewoon je eigen stukje ruimte. Mocht je eens een keertje astronaut willen zijn, dan komt je droom hier echt een beetje uit.

 


Celica Art hostel, Ljubljana

Vanaf € 19 p.p. in een 7-persoons slaapzaal

 

Liever een nachtje vrijwillig achter de tralies? Dat kan in een voormalige gevangenis in Ljubljana, wat vandaag de dag dus een hotel is. Elke cel is vormgegeven door een andere kunstenaar en hoewel de tralies echt zijn, staat er ook gewoon een bed met lekker dik matras op je te wachten.

 

Artharmony, Praag

Vanaf € 16 p.p. in een 6-persoons slaapzaal

 

Midden in de stad, maar vooral ook midden in de natuur. Met honderden planten, boomstammen, steentjes en zelfs schommels en vogelkooitjes is Artharmony een paradijsje. Hier slaap je in de Sahara, de jungle of in een boomhut; geen kamer is hetzelfde en de verrassing wanneer je hier een overnachting boekt dus alleen maar groter.

Gepubliceerd: Vr, 09/06/2017 - 16:14


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!